„Jsem spokojený, jak jsme se prezentovali, byli jsme ve skvělé formě. Akorát nejsem spokojený s výsledkem, protože jsme nevyhráli doma,“ řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Měl to být extra vyrovnaný duel, prognózy se dokonce nakláněly na stranu hostující Plzně, která po virové pauze hraje jako z partesu.

Slavia eliminovala Buchu a spol.

Obhájce titulu však znovu demonstroval, že velké zápasy umí. Domácí se hned od začátku na soka ze západu Čech hladově vrhli. Tvrdě napadali, jak by řekl slavný trenér Karel Brückner, naháněli tygra. Po celém hřišti.

Plzeňští s tím měli od první chvíle velké problémy. Tentokrát nezářilo ani tolik velebené středové trio Lukáš Kalvach, Pavel Bucha, Aleš Čermák. Slávisté jej eliminovali silou a rychlostí.

28. kolo, Bohemians - Sparta
Sparta vykradla Ďolíček. Po dlouhé nudě vybuchly emoce

„Slavia byla velmi aktivní v napadání, tlačila Plzeň. Proto se ani tato trojice nedostala do kombinace,“ hodnotil v televizním studiu Miroslav Koubek, bývalý kouč Plzně.

Z náporu logicky vznikaly šance. Slavia však byla buď nepřesná, nebo ji zastavil soupeř – ať už obrana či výborný gólman Aleš Hruška.

V prvním poločase měl nejblíže ke gólu Nicolae Stanciu, jeho pokus však vyrazil vracející se pravý bek Radim Řezník. Brankář Hruška pak zaválel především v poslední minutě, kdy ho zblízka nepřelstil Lukáš Masopust. „V prvním poločase nám chyběla odvaha. Čekal bych v útoku větší riziko,“ láteřil plzeňský trenér Adrian Guľa.

Odkud přiletěla dýmovnice?

O přestávce uspořádali hosté taktickou poradu přímo na hřišti, což se vyplatilo. Viktoria šla nahoru, už si vytvořila aspoň nějaké možnosti. Jean-David Beauguel byl zablokován a Čermák hlavičkoval těsně vedle.

Ještě výraznější příležitost měla Slavia: V 58. minutě byl úplně sám před Hruškou Stanciu, ale ten měl místo střely přihrávat.

Od poloviny druhé části se hrálo opatrněji. Zaujala především dýmovnice, která nepochopitelně přilétla na hřiště… Odkud?

28. kolo, Bohemians - Sparta
Kontroverzní závěr v Ďolíčku. Na Strahově by se měli zamyslet, vzkázal Klusáček

Domácí pak bránili. Dobře věděli, že pro ně je remíza dobrá. Mají totiž jisté první místo po základní části i lepší vzájemnou bilanci s Viktorií. „ Naše šance je v tom, že půjdeme naplno hned do dalšího zápasu,“ dodal Guľa.

Slavia se zatím bát nemusí. Navíc má jednu jistotu: Pokud získá na konci sezony stejně bodů jako Plzeň, stane se mistrem. Znovu.

Hráči Sparty
Komise rozhodčích má jasno. Byl podle ní gól Sparty regulérní?