Lépe začala Karviná, která byla celý první poločas aktivnější a nebezpečnější. Do první velké šance se dostal už po třech minutách hry Ba Loua. Hbitý útočník z Pobřeží Slonoviny si zaběhl za obranu a zakončil. Jeho přízemní střelu k tyči vyškrábl na roh.

Karviná se do přestávky dočkala vedoucího gólu. Po svižné akci na jeden dotek, kterou rozjel z vlastní poloviny Panák, se dostal přes Ba Louu a Lingra míč na hranici šestnáctky ke Gubovi, jehož střely se sice Laštůvka v pádu dotkl, míč přesto skončil v brance.

Po přestávce se začal Baník více tlačit do zakončení a dával o sobě vědět. V 53. minutě vyrazil Diopovu ránu Berkovec na roh. Důležitý moment přišel po hodině hry, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Letič a domácí převzali otěže zápasu.

V 66. minutě ještě Diop o fous nedosáhl v malém vápně na centr Hrubého, v 73. minutě už ale bylo vyrovnáno. K přímému kopu se postavil Fleišman a zamířil přesně k tyči.

Poslední čtvrthodina měla očekávaný scénář. Baník se hnal za obratem, Karviná bránila bod. A to se jí nakonec podařilo. Slezské derby tak skončilo dělbou bodů.

FC Baník Ostrava – MFK Karviná 1:1 (0:1)
Branky: 73. Fleišman - 37. Guba.

Rozhodčí: Franěk - Kotík, Vlasjuk.

ŽK: Fleišman, Fillo - Ba Loua, Lingr, Letič, Panák, Berkovec.

ČK: 59. Letič (Karviná).

Diváci: 11 002.

Baník: Laštůvka – Pazdera (46. Mešaninov), Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš (86. J. Šašinka), Hrubý, Holzer – O. Šašinka (55. Jirásek), Diop. Trenér: Páník.
Karviná: Berkovec – Čolič, Panák, Janečka, Moravec – Smrž, Budínský – Ba Loua (90. Krivák, Lingr (77. Dramé), Letič – Guba (74. Ramírez). Trenér: Nádvorník.

Patrizio Stronati
Můj největší zážitek v životě, řekl o reprezentaci baníkovec Stronati