Největší možná výzva ležela před fotbalisty Slovácka v 8. kole. Devátý tým tabulky přivítal lídra FORTUNA: LIGY a mančaft s aktuálně nejlepší formou pražskou Slavii.

Trenér domácích Michal Kordula oproti zápasu v Karviné docela zamíchal se sestavou. Na stoperu nastoupil místo zraněného Krejčího Šimko, na kraji obrany se poprvé na podzim postavil Divíšek a na hrotu hrál Kubala.

V základní sestavě slávistů nastoupilo šest hráčů, kteří reprezentovali Česko v zápase Ligy národů proti Rusku.
Úvodní dvacetiminutovka byla poměrně vyrovnaná. Slavia byla sice víc na polovině Slovácka, ale to drželo vzadu nulu.

„V úvodu zápasu byl soupeř pohyblivější a rychlejší,“ hodnotil první minuty kouč Slavie Jindřich Trpišovský. „Začátek jsem měli slušný,“ přitakával kapitán domácích Vlastimil Daníček.

První velkou šanci sešívaných neproměnil po necelých dvaceti minutách Tecl. Změnu skóre hlásila světelná tabule ve 26. minutě. Stoch centroval a odchovanec Slovácka ve slávistických barvách Ondřej Kúdela hlavičkoval přesně - 0:1.

Druhá branka Slavie přišla o čtyři minuty později. Z levé strany se balon dostal k Coufalovi, jeho nepříliš prudká střela proletěla gólmanu Daňkovi mezi nohama – 0:2.

„To snad nebyla ani šance, to byla hrubá chyba gólmana. Míša Daněk si vybral slabší chvilku,“ kroutil hlavou lodivod domácího týmu Michal Kordula.

Slovácko odpovědělo tutovkou svého kapitána Vlastimila Daníčka, ale Slávisty zachránil na brankové čáře Bořil, opakovanou střelu poslal Daníček vysoko nad.

„Měl jsem to uklidit po víko,“ věděl dobře po zápase kapitán domácích.

Patnáct minut před koncem částečně napravil svoji hrubku gólman Daněk, když vychytal v gólové šanci Tecla.

Do druhé půlky vstoupilo Slovácko aktivně. Nejprve zahrozil Kubala a posléze parádní střelou z nějakých pětadvaceti metrů nastřelil Janošek tyčku.

Kontaktní gól se svěřencům trenéra Korduly vstřelit nepodařilo. Domácí otevřeli hru a z toho těžila logicky Slavia. Po necelé hodině hry se na půlce nechal obrat o balon Divíšek. Hušbauer centroval a Tecl už si v gólové pozici věděl rady – 0:3. Dejte jim bůra skandovali fanoušci Slavie po třetí brance v síti Slovácka.

K nepříjemné situaci přišlo dvacet minut před konce. Divíšek a Coufal se srazili hlavami a domácího obránce museli odnést ze hřiště na nosítkách.

„Divíšek byl chvilku v bezvědomí, pak se probral. Sanitka ho odvezla do nemocnice,“ okomentoval nepříjemnou situaci Kordula.

V závěru Slavia polevila a do hry se více dostávali domácí. Devět minut před koncem šel do vápna rtuťovitý Rezek. Kúdela ho zastavil jenom za cenu faulu a domácí kopali penaltu. Míč si postavil Daníček a bez problému snížil – 1:3.

Slovácko proti Slavii
Škoda, že můj nejmenší fanoušek gól prospal, usmíval se táta Kúdela

Vzruch na tribunách i na ploše přinesla devadesátá minuta. Filip Kubala zajel do Coufala a dobrých pět minut se nehrálo. Hráči obou týmu se postrkovali a celá trojka rozhodčích měla plné ruce práce s uklidněním obou týmů.

„Filip Kubala hrál celý zápas dobře. Byl aktivní, nebál se, ale z přemíry snahy udělá v závěru takovou chybu,“ neomlouval svého svěřence domácí trenér a zhodnotil celý zápas. Naše prohra byla zasloužená. Slavii jsme výhru ulehčili hrubými chybami. Hráli jsme bez čtyř hráčů základní sestava do poslední minuty jsme se snažili se zápasem něco udělat. Bohužel se to nepodařilo,“ smutnil domácí trenér.

Kouč vedoucího mužstva FORTUNA: LIGY byl o poznání spokojenější.

„Ze zápasu jsme měli velký respekt, hodně hráčů bylo na repre srazu. Pomohlo nám, že se hrálo až v neděli. Naše výhra byla zasloužená, v některých fázích jsme hráli velmi dobře. Mrzí mě ten vyhecovaný závěr zápasu, ten zákrok domácího hráče (Kubaly) na Coufala byl naprosto zbytečný,“ myslel se Jindřich Trpišovský.

FORTUNA: LIGA - 8. kolo

1. FC Slovácko – Slavia Praha 1:3 (0:2)

Branky: 82. Daníček z penalty - 26. Kúdela, 30. Coufal. 57. Tecl. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Caletka. Žluté karty: 90. Kubala 90+1. Daníček, 90+3. Hofmann– 84. Bořil Diváci: 5 627.
1.FC Slovácko: Daněk – Juroška, S. Hofmann, Šimko, Divíšek (71. Reinberk) – V. Daníček, Janošek – Kalabiška (65. Sadílek), Havlík, Petr (55. Jakub Rezek) – Kubala. Trenér: M. Kordula.
SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Kúdela (83. Frydrych), Bořil – Traoré, Souček – Stoch, Hušbauer (72. Baluta), Zmrhal – Tecl (76. Matoušek). Trenér: J. Trpišovský.

Rozhodující moment:Úvodní gól Ondřeje Kúdely.

Až do 26. minuty obrana Slovácka jakž takž odolávala tlaku favorita. Po centru z levé strany se do vzduchu pověsil domácí odchovanec ve sešívaném dresu Ondřej Kúdela a hlavou vstřelil úvodní branku zápasu. „Mrzí mě některé pokřiky z hlediště. Teď jsem ve Slavii a bojuji za ni,“ narážel Kúdela na vulgární výkřiky diváků na jeho osobu.

Smolař zápasu: Jednoznačně brankář domácích Michal Daněk.

Předvedl několik skvělých zákroků, ale druhá branka jede zcela jednoznačně na jeho vrub. Střela Coufala, která mu proklouzla mezi nohy neměla ani zdaleka gólové parametry.

Číslo zápasu: 10

Tolik zápasů v řadě už nedokázalo Slovácko pražskou Slavii porazit. Poslední výhra má datum 24.11 2013. Ze současného kádru si tehdejší jasné vítězství 3:0 pamatují Petr, Havlík a Reinberk. Všichni nastoupili i v desátém prohraném zápase.