Čtyřiadvacetiletý kapitán Robert Hrubý si premiérový gól v sezoně schoval na pravý čas.

Po třech prohrách se vám muselo ulevit. Tři body jste potřebovali jako sůl…
Všichni jsme si oddechli. Byl už na nás větší tlak, protože jsme byli ze začátku sezony tak trochu namlsaní. Nečekali jsme tři porážky po sobě, ale to je fotbal, stane se to. Museli jsme to už zlomit. Jsem rád, že se nám to povedlo.

Ve 39. minutě jste poslal Baník do vedení 1:0. Překvapilo vás, kolik prostoru jste dostal?
Už při videu jsme viděli, že tyhle akce moc nehlídají. V týdnu jsme to nacvičovali. Jsem rád, že to vyšlo. Viděl jsem, že se mnou nikdo nevybíhá. Převzal jsem si to. Pak jsem se snažil už jen vystřelit.

Bývalý majitel Baníku Ostrava Libor Adámek pomáhá českým házenkářkám.
Bývalý majitel Baníku Adámek pomáhá házené. „Beru to jako oběť,“ tvrdí

Příbram mohla v 52. minutě vyrovnat. Co jste si říkal při té tutovce Jana Rezka, který netrefil ze dvou kroků prázdnou bránu?
Ani nevím, jak to trefil. Z metru to dal mimo. Měli jsme samozřejmě trochu štěstí, ale to k tomu patří. V minulých zápasech jsme měli smůlu, dali jsme třeba tyčku. Teď se štěstí konečně přiklonilo k nám.

Robert Hrubý.Zdroj: Deník / Pavel NetoličkaCelkově to byl velice náročný zápas. I vzhledem k podmínkám. Zima, těžký terén…
Je to tak. Byl to hodně boj o území. Počasí tomu moc nepomohlo, hřiště bylo navíc i zmrzlé. Ale pro oba týmy to bylo stejné.

Prvních dvacet minut jste se hledali. Domácí byli daleko aktivnější…
Zápas jsme nezačali dobře. Příbram nás začala dobře presovat, ale zvládli jsme to odkopat, oni se do žádné větší šance nedostali. Ke konci první půle se nám podařilo dát gól, druhý poločas jsme se to snažili dohrát. Ke konci přišla pojistka.

Byli jste před důležitým utkáním nervózní?
Neměl jsem ten pocit. Uvědomovali jsme si ale odpovědnost, že nesmíme podat výkon jako se Slováckem. Ten už se nesměl opakovat. Tohle je cenné vítězství, jen takhle pokračovat.

Město Ostrava a Moravskoslezský kraj podepsaly memorandum o spolupráci na Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji juniorů 2020
Ostrava a Třinec uvidí hokejové mistrovství světa juniorů
Zbourání dřevěného bistra na Sokolské třídě umožní zvelebení celého podloubí a prostoru zastávky. Internetem už kolují první vizualizace možné podobystě v seriálu Deníku. A ještě chvíli tomu tak bude.
Bistro u Mostu Miloše Sýkory prodává dál. Kdy padne?