„Bude to zápas o hlavě. O tom, kdo k tomu přistoupí pečlivěji a nebude dělat triviální chyby,“ řekl Jirásek, který přišel v lednu do Ostravy po dvouapůlletém angažmá právě z Bohemians. „Vždycky, když hrajete proti mančaftu, kde jste působil, je to speciální,“ doplnil starou pravdu Milan Jirásek.

Doma vás čeká další zdánlivě snadný soupeř. Předpokládám, že byste brali výsledek z úvodu sezony…
Na Bohemce jsme sice v srpnu vyhráli 1:0, ale dali jsme jim gól v posledních minutách, byl to těžký zápas. Jsou známí tím, že poctivě brání, budou běhat, budou na nás nachystaní. V poslední době sice neměli extra výsledky, venku ale budou chtít nahradit ztráty. Musíme to zvládnout jak po fyzické, tak i psychické stránce, abychom potvrdili tři body z Příbrami.

V čem je kouzlo Bohemky venku, kde získala více bodů než doma?
Venku hrají poctivě dozadu a sázejí na rychlé útoky. To jim asi víc vyhovuje. Domácí se proti nim snaží dobývat, hra na brejky je pak účinnější.

Mikulášský trojboj Vítkovic a Baníku na Skalce, 5. prosince 2018 v Ostravě.
Baník a Vítkovice proti sobě na Skalce. Unikátní trojboj rozhodlo 13 centimetrů

Slovácko s touto taktikou naposledy v Ostravě uspělo. Co je potřeba udělat pro to, aby se to tentokrát neopakovalo?
Slovácko tady hrálo podobný fotbal a vyhrálo 3:0, ale myslím si, že ty mančafty jsou trochu rozdílné. Slovácko je víc herní než Bohemka. Pro nás je to v posledních zápasech soupeř, který nám vyhovoval. Uhráli jsme s ním docela dobré výsledky, tak doufejme, že to bude pokračovat. Věříme, že uspějeme. Podzim chceme zakončit co nejlépe.

Pomůže vám výhra 2:0 v Příbrami? Tam jste vytěžili z minima maximum…
Samozřejmě pro nás to byly důležité body z venku, protože předtím jsme měli nějakou šňůru výsledků, kdy se nám nepovedly body uhrávat. Potřebovali jsme se zase trošku nakopnout, tak doufám, že nám to pomůže. Budeme si na hřišti zase více věřit.

V Příbrami jste sice zvítězili, ale výkon nebyl zdaleka ideální. Čím to je, že vám poslední zápasy herně nevyšly?
Všichni moc dobře víme, že to nebylo ono. Někdy, když se výsledkově nedaří a mančaft je pod tlakem, tak je nutné to zlomit něčím jiným, a my jsme to ubojovali. Některé zápasy předtím jsme měli plno šancí, ale nedokázali jsme je dát. Třeba právě doma s Plzní. Ve finále nám dobrá hra nebyla k ničemu. Někdy je potřeba uhrát i takový zápas jako teď v Příbrami.

ArcelorMittal. Ilustrační foto.
Odboráři z huti: Společné peníze pro nás a rumunskou firmu? Jsme proti