Pětatřicetiletý univerzál s bohatými zkušenostmi dostal nabídku, která se podle jeho slov neodmítá. „Jde o rok a půl dlouho smlouvu a po skončení aktivní kariéry se nabízí možnost dalšího pracovní vytížení ve Spartaku Trnava. Jsem rád, že mi vedení MFK v čele s panem Wolfem vyšlo vstříc a domluvili jsme se,“ prohlásil velký oblíbenec karvinských fanoušků, kterým poděkoval za krásné období v klubu. „Byly to krásné tři roky, kdy jsme vybojovali ligu a další dvě sezony se v ní udrželi. Děkuji všem,“ rozloučil se Marek Janečka.

Předseda MFK Karviná Jan Wolf holohlavému univerzálovi poděkoval. „Marek zůstane neodmyslitelnou součástí úspěšné kostry týmu, která vybojovala postup do nejvyšší soutěže a třetí sezónu v ní válčí mezi tuzemskou elitou. Patří mu velký dík za všechno, co pro náš klub udělal. Jeho důvody jsou jasné a přeji mu, ať se mu daří,“ dodal Jan Wolf.

Co nám to děláš? Jako by se ptal trenér Karviné Norbert Hrnčár. Marek Janečka odchází…Zdroj: Tadeáš Bednarz

Za odvedenou práci v karvinském dresu poděkoval Janečkovi také sportovní ředitel MFK Lubomír Vlk.  „Marek za námi sám přišel s tím, jestli mu vyhovíme. V pětatřiceti letech dostal nabídku, která mu prodlouží kariéru, a také po ní zřejmě zůstane u fotbalu. Chápu ho, navíc mu u nás 30. června končí smlouva, takže jsme mu nebránili,“ uvedl Lubomír Vlk.

Janečka během tří let odehrál v karvinském dresu dohromady 85 mistrovských utkání, z toho 72 prvoligových a vstřelil 7 gólů (5 prvoligových).

Karvinští (ve žlutém) remizovali s Třincem 1:1.
Karviná hrála smírně s Třincem
Ilustrační snímek.
Nákladní auta už z města odvezla 130 tun sněhu