Další zajímavá zápletka v Ďolíčku byla spojena s částečným návratem diváků, kteří mohli obsadit alespoň deset procent kapacity pro sezení. Gólové momenty následovaly po půlhodině hry.

Pardubický stoper Toml, na kterého dotíral Herc, chybně rozehrál a v pokračující akci ho míč zasáhl do ruky. Kristi Qose penaltu proměnil a poslal Karvinou do vedení.

Východočeši rychle odpověděli, když po rohovém kopu Čelůstky vstřelil Pavel Černý první gól v této sezoně. V závěru první půle ještě střílel Cadu, ale nacházel se v ofsajdu.

„První poločas nám nevyšel podle představ, naše hra se nám zdála statická. Nebyli jsme tak aktivní, naštěstí jsme rychle srovnali,“ řekl pardubický trenér Jaroslav Novotný.

Největším novodobým úspěchem Slovanu bylo prvenství v Poháru hejtmana Pardubického kraje po vítězství nad soupeřem z Libišan na hřišti v Semíně. Stalo se tak na jaře 2019 a je to pohříchu zatím poslední ročník soutěže, který se podařilo dohrát.
Na Pardubicku jsme byli vždycky za Moraváky a na Hané za Čechy

Deset minut po přestávce domácí stav otočili, když karvinský Mangabeira zahrál rukou. K penaltě se ve třetím utkání po sobě postavil Cadu a nezaváhal.

Fotogalerie od našeho čtenáře:

„Chtěli jsme víc běhat a zpřesnit přihrávky. Dostali jsme se do vedení, ale moc nám to paradoxně neprospělo. Soupeř nás začal tlačit, měli tam urostlé hráče,“ popisoval Novotný.

Fotbalové utkání na Městském stadionu Ďolíček v Praze.
Část diváků se vrátí na fotbal. Šanci mají permanentkáři

Reagovat tak mohli zase hosté. V jedné složité situaci, kdy zasahoval brankář Letáček, Pardubičtí vykopli míč na brankové čáře. V 80. minutě zastavil Cadu Papadopulose těsně před pokutovým územím. Tuto šanci využil Lukáš Bartošák, který z přímého kopu vyrovnal.

Domácí měli ještě šanci, když Čihákovu hlavičku zastavili Karvinští těsně před brankovou čárou. Pardubičtí po remíze 2:2 zůstávají na sedmé pozici. „Nebyl to od nás krásný fotbal, ale kluci bojovali, neprohráli jsme. Můžeme být spokojení,“ dodal trenér Novotný.

Hosté se dostali na metu 34 bodů a pojistili si záchranu v nejvyšší soutěži. „Bylo to trochu divoké utkání, které občas postrádalo kvalitu. O to více tam bylo nasazení a dramatických situací. Pro diváka zajímavé, nakonec zasloužená remíza,“ uvedl Jozef Weber, trenér Karviné.

Pardubice - Karviná 2:2

Fakta – branky: 33. P. Černý, 55. Cadu z penalty – 31. Qose z penalty, 81. Bartošák. Rozhodčí: Ginzel – Pečenka, Hurych. ŽK: Toml, Solil, Cadu – Pereira, Mangabeira, Jursa. Diváků: 148. Poločas: 1:1.

FK Pardubice: Letáček – Cadu (81. Surzyn), Čihák, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek – Tischler (90. Sláma), Solil, Hlavatý, Ewerton (46. Kostka) – P. Černý (58. Huf).

MFK Karviná: Ciupa – Pereira (46. Tavares), Šindelář, Santos, Bartošák – Qose (68. Jursa), Mangabeira – Čmelík (90. Siňavskij), Herc (68. Haša), Mikuš – Papadopulos.