Výprava fotbalistů Viktorie odletí do Málagy v neděli 20. ledna a postupně se střetne se soupeři z Číny, Maďarska, Bulharska a Spojených států.

K prvnímu zápasu nastoupí svěřenci trenéra Pavla Vrby ve středu 23. ledna. Od 16.00 hodin bude Západočechům soupeřem vítěz minulého ročníku druhé čínské nejvyšší soutěže Wu-chan Čuo-er (v anglickém přepisu Wuhann Zall).
Už o den později ve čtvrtek 24. ledna ve stejný čas 16.00 hodin nastoupí úřadující český šampion ke druhému utkání a střetne se s aktuálně devátým celkem maďarské ligy Puskás Akadémia FC.

Plzeňský obránce Lukáš Hejda
Plzeňský Hejda: Umělá tráva? Důležité je se nezranit

Třetí utkání v rámci soustředění v Málaze sehrají fotbalisté Viktorie Plzeň v pondělí 28. ledna od 16.00 hodin proti druhému týmu nejvyšší bulharské soutěže CSKA Sofia. Zápas bude pikantní pro záložníka Viktorie Romana Procházku – slovenský fotbalista přišel do Plzně vloni v létě právě z tohoto klubu.

Po zápase s CSKA bude pokračovat příprava až do závěrečného dne soustředění do soboty 2. února, kdy Viktoria absolvuje generálku na jarní část sezony proti americkému týmu New England Revolution, který v poslední sezoně MLS skončil ve Východní konferenci na osmém místě.

„Jde o soupeře z celého světa a pro nás to bude zajímavé srovnání a zkušenost. Soupeři budou kvalitní. Soustředění bude již plně směřovat k herním činnostem tak, abychom byli co nejlépe připraveni na začátek ligy a na pohárové utkání s Dinamem Záhřeb,“ komentoval skladbu soupeřů hlavní trenér Viktorie Pavel Vrba.

Jaroslav Diviš.
Diviš se vrátil. Ve Slovácku bude hostovat z Mladé Boleslavi