Příbram se musela obejít bez několika hráčů, mezi kterými chyběly i například stabilní kameny základní sestavy Antwi s Květem. „Sestava byla hodně kombinovaná. Chybělo nám asi pět hráčů, kteří jsou zranění nebo načatí. Proto jsem před první jarním mistrovským utkáním nechtěl riskovat,“ řekl trenér Csaplár, který naopak mohl poprvé v zimní přípravě využít Ruslana Mingazova.

„Chtěl jsem, aby po svém návratu z asijského mistrovství byl s týmem. Hrál poločas, měl chuť a jeho výkon byl velmi zajímavý,“ prohlásil Csaplár na adresu turkmenistánského reprezentanta.

Fotbalista Jan Šrain ještě v dresu 1. FK Příbram.
Youth League? Vrchol kariéry, říká Jan Šrain

Právě Mingazov měl první možnost zápasu, když dostal přihrávku za obranu, ale nezakončil přesně. Po deseti minutách si ovšem vybídl Nový ke skórování Voltra, který se už nemýlil. Příbram byla nadále aktivní a nic nenasvědčovalo, že by nakonec měla odejít s debaklem.

„Hlavně v prvním poločase jsme mohli přidat několik branek, ale šance jsme lehkomyslně zahodili,“ litoval příbramský stratég. Táborsku tak krátce po uplynutí první půlhodiny stačily pouhé dvě minuty, aby skóre otočilo, když se dvakrát prosadil Christian Frýdek.

Csaplár se zlobil

Něco podobného se opakovalo i v úvodu druhé půle, kdy další dva slepené údery zasadil Příbrami během jedné minuty Tou Tou. Prvoligový účastník už zareagovat nedokázal a odešel ze hřiště s nepříjemnou porážkou. „Výsledek je hodně špatný. Inkasovali jsme čtyři branky, které jsme dostali velmi lacino, což proti takovému soupeři nejde,“ zlobil se Josef Csaplár, kterému zápas vyslal směrem ke startu jarní části jasný signál.

„Je to informace, kudy cesta nevede. Hráči, kteří dostali příležitost, mi hlavu nezamotali. Stále platí, že řešíme, kteří hráči by měli odejít, aby se uvolnilo místo pro jednoho nebo dva hráče, kteří by k nám ještě měli přijít,“ dodal na závěr svého hodnocení příbramský stratég Josef Csaplár.

1. FK Příbram – Táborsko 1:4 (1:2)

Branky: 11. Voltr – 33. a 35. Frýdek, 53. a 54. Tou Tou.
1. FK Příbram: Kočí – Nový, Kodr (46. Nitrianský), Tregler, Mingazov (46. Průcha), Skácel – Kilián, Rezek (69. Polák), Katidis, Fantiš – Voltr.

Teplice - Liberec: Egon Vůch
S Příbramí trénuje Vůch! Stane se další posilou?