„Na účtech různých veřejně činných lidí jsem našel mimo jiné tyto výrazy: kretén, imbecil, zločinec, tchoř, gazela (vězeňský slang) – vrah. Chápu, že teď má tedy majitel Baníku spoustu práce. Až to všechno vyzve k omluvám, snad si troufne i na „otce dvou dětí“, aby se taky snad třeba omluvil,“ napsal Záruba.

Narážel na výzvu majitele Baníku Václava Brabce. „Má paní Vymětalíková za to, že bezúhonný člověk, otec dvou dětí, sportovec, který se v zápalu boje dopustí tvrdého zákroku, může být označen termínem kriminálník? Považuji takové vyjádření za ostudné a naprosto nepřijatelné. A žádám paní Vymětalíkovou, aby se Milanu Barošovi za svá slova omluvila,“ řekl Brabec.

Záruba vyrazil do útoku. „Kdyby se omluvil, kdyby klub přišel s jeho omluvou jako první, kdyby řekl "stalo se, v emocích, omlouvám se", snad by se to dalo přijmout. I to, že nedokázal přijmout červenou - v tu chvíli se mu to mohlo zdát jako křivda. Ale tohle je úplně nakřivo,“ uvedl Záruba, který je expertem na lední hokej.

Vymětalíková se omluvila, jen u toho však nezůstala. „Omlouvám se Milane Baroši za to, že jsem si o tobě povídala s J. Plašilem a za to, že jsem mu v konverzaci o tom, zda jsi kriminálník odpověděla, že “pro mě jsi kriminálník i Pan hráč zároveň”. Omluvím se klidně i osobně, můžeme to probrat. Skandální chování klubu proberu s jinými,“ neodpustila si na závěr agresivní poznámku směrem k Baníku Vymětalíková.

Luděk Mikloško
Legenda Baníku Mikloško o Laštůvkovi: Není žádný mladý plašan

Následně klub osočila, že se se hrabe v jejím soukromí. Přitom její profil je veřejný. „Vím,že cokoliv napíšu na twitteru může být zneužito. To ale neznamená, že bude vedení prvoligového klubu trávit čas s tím, že bude prohrabávat něčí soukromý profil a hledat něco, co ani není v tajmlajně,“ pohoršovala se Vymětalíková.

Deník následně kontaktoval vedení Baníku Ostrava a dostal tuto reakci: „Akceptujeme, že se paní Vymětalíková Milanu Barošovi omluvila, a tím pro klub tato záležitost skončila.“

Majitel Baníku Václav Brabec (na snímku vlevo), Darina Vymětalíková a Milan Baroš.
Baroš je kriminálník, napsala redaktorka ČT. Majitel Baníku žádá omluvu