„Fanoušci je postupem času přijali. Věřím, že půjdu stejnou cestou,“ říká pětadvacetiletý obránce David Hovorka, který do Edenu sice přestoupil z Jablonce, ale je ze sparťanské mládežnické líhně a na Letnou se po letech strávených na hostování vrátil i do A týmu.

Jste smířený s tím, že jako bývalý sparťan to budete mít ve Slavii na začátku o něco těžší?
Když nabídka přišla, tak mě to hned napadlo. Spoustu kluků znám ze společného působení v jiných klubech a kabina mě přijala skvěle. To je nejdůležitější, pak to bude fungovat i na hřišti.

Reakcí fanoušků obou táborů se neobáváte?
To už záleží na nich. Jsem ve Slavii a chci podávat co nejlepší výkony a přesvědčit, že dokážu pomoct.

Záložník Michal Trávník přestoupil z Jablonce do Sparty, se kterou pětadvacetiletý fotbalový reprezentant podepsal smlouvu na tři roky
Fotbalová Slavia se Spartou vyloupily Jablonec. A jdou do přípravy

Své by o tom mohli vyprávět například Hušbauer s Delim.
Ano, s oběma jsem ve Spartě hrál a vidíte, že je fanoušci postupem času přijali. Věřím, že já půjdu stejnou cestou. Nechci řešit, co bylo. Do Sparty jsem přišel jako zraněný a moc jsem toho ani neodehrál. Jsem rád, že mi pak Jablonec umožnil hrát, protože i díky tomu jsem teď ve Slavii.

Klubový boss Jaroslav Tvrdík poznamenal, že jednání s Miroslavem Peltou o prodeji vás a Tomáše Holeše byla komplikovaná. Přišlo vám to takové?
Nemám manažera, všechna jednání jsem vedl s oběma pány osobně, takže jsem věděl, jak se to vyvíjí. Čekal jsem, že to bude rychlejší, ale vše bylo férové a jsem rád, že můžu být ve Slavii hned od prvního dne přípravy.

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík (vlevo), záložník Tomáš Souček (uprostřed) a sportovní ředitel klubu Jan Nezmar
Souček podepsal se Slavií novou smlouvu. Mistr hlásí i první posily

Jak velkou roli sehrála ve vašem přestupu dvojice Nezmar – Trpišovský?
Další důvod, proč jsem tady. S trenérem jsem se potkal už na Žižkově a v Liberci. Víme, co jeden od druhého očekávat. A nechci zklamat.

Bude náročné se v nabitém kádru Slavie prosadit?
Slavia se prezentuje jako nejlepší klub v České republice a já jsem rád, že mohu být jeho součástí. Je to jen na mně, jak se s konkurencí poperu.

Zápas fotbalové Fortuna ligy mezi SK Slavia Praha a AC Sparta Praha v Edenu.
Fanoušci rasisticky uráželi Kangu, Slavia má uzavřený kotel