Šestatřicetiletý bývalý reprezentant a vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem tak vyfasoval téměř nejvyšší možný trest.

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha, rozhodčí udělil po shlédnutí videa Milanu Barošovi červenou kartu, zleva Milan Baroš, Daniel Holzer, Martin Fillo
Neudržel jsem emoce, lituje Milan Baroš divoké reakce po červené kartě

Jedno ho však může těšit. Vynechá sice mimo jiné souboj s Karvinou a šlágr s Plzní, očekávané slezské derby s Opavou by ho však nemělo minout. Pomoct by mu k tomu měla skutečnost, že Baník je ve 4. kole MOL Cupu, který se taky počítá.

„Milan Baroš se po necelém roce dopustil obdobného disciplinárního přečinu urážlivých a hanlivých výroků a posunků vůči rozhodčím. Ve svém chování pokračoval i po vyloučení. Vzhledem k délce a rozsahu hráčova chování po udělení osobního trestu jsme vyhodnotili jeho přečin jako provedený zvlášť hrubým způsobem,“ komentoval rozhodnutí komise její předseda Richard Baček.

Šéfkomentátor redakce sportu České televize Robert Záruba
Záruba se zastal redaktorky ČT, která se omluvila Barošovi za kriminálníka

Pro Deník se podělil o své dojmy z rozhodnutí trenér Baníku Bohumil Páník. „Abych řekl pravdu, nechci se k tomu moc vyjadřovat a rozebírat, jestli je to málo nebo moc. My se soustředíme na sobotní utkání v Mladé Boleslavi,“ řekl Deníku Páník.

Majitel Baníku Václav Brabec (na snímku vlevo), Darina Vymětalíková a Milan Baroš.
Baroš je kriminálník, napsala redaktorka ČT. Majitel Baníku žádá omluvu
FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha, rozhodčí udělil po shlédnutí videa Milanu Barošovi červenou kartu, zleva Milan Baroš, Daniel Holzer, Martin Fillo
Mnoho povyku pro Baroše? Ostravská ikona svým zákrokem rozdělila republiku
Josef Hušbauer ze Slavie.
Hušbauer o vyloučení Baroše: Faul ano, ale na červenou? Tohle fotbalu nepomáhá