„Za gól jsem byl samozřejmě rád, ale nechtěl jsem dělat žádnou velkou divočinu, přehnané oslavy, protože jsem tady hrál. Bohemky i jejich fanoušků si vážím,“ prohlásil čtyřiadvacetiletý fotbalista, který se trefil v úplném závěru první půle.

Domácí zadák Pokorný odhlavičkoval míč pouze k Maškovi, který technickou střelou překonal brankáře Fryštáka a těsně před přestávkou poslal ševce do vedení 2:1. „Měl jsem čas si míč zpracovat. Žádný obránce proti mně nevystoupil, takže jsem si ho ještě pokopl a obstřelil na zadní gólmana,“ popsal důležitý moment jeho autor.

Maškovu trefu nakonec zastínil dvěma přesnými zásahy Milan Havel. Navrátilec z Plzně poprvé skóroval po dlouhém nákopu Pokorného a akci Vodháněla, podruhé usměrnil za brankáře Dostála balon po přetaženém centru a střele Podaného. „Do druhé půle jsme vstoupili špatně a dostali smolný gól,“ smutní Mašek. „Střela letěla snad deset metrů vedle a Milan Havel do ní strčil nohu,“ přidal zklamaně.

Lubomír Puček
Derby je třešnička, ale přístup musí být stejný, říká bývalý sudí Puček

Zbytek utkání už patřil klokanům, kteří ševce zmáčkli a byli mnohem blíže třem bodům. „Na nás pak padla tíha. Za dalších patnáct minut byla červená karta a my ke konci bránili výsledek,“ říká bývalý mládežnický reprezentant.

Bod z Ďolíčku nakonec bral. „Ve finále je remíza dobrá,“ míní Mašek. „Pozitivní je, že jsme i v deseti dokázalo ten bod uhrát. To je pro nás cenné. Od toho se musíme odrazit,“ burcuje.

Ševci nyní mají před sebou náročný anglický týden. Už v úterý Csaplárův tým čeká duel 3. kole MOL Cupu ve Varnsdorfu, v dobotu pak v lize hostí silný Jablonec. „Nejprve chceme postoupit v poháru a pak naplno bodovat s Jabloncem, abychom se konečně odrazili k sérii vítězství,“ přeje si šikovný středopolař, který se na páteční televizní duel ve Vršovicích těšil. „Zase jsem se sem vrátil. Jsem rád, že jsem tady zase mohl hrát, i když v jiném dresu,“ usmívá se příbramský odchovanec.

Proti bývalým spoluhráčům to však měl složité. „Zápas byl těžký,“ přiznává. „V první půli jsme byli lepší my, ve druhé zase Bohemka,“ přidal trefně.

Pyrotechnika v sektoru fanoušků Sparty
Boj proti pyrotechnice: Pokuta až sto tisíc a zákaz vstupu na stadion

Nakonec se kamarádi o body podělili. „V kontaktu jsme skoro furt. S kluky z Bohemky jsme velcí kamarádi, takže jsme se bavili, ale žádné velké hecování to nebylo. Bavíme se v sezoně i před jinými zápasy. Pravidelně si voláme, píšeme. Tento týden byl úplně stejný,“ říká Mašek.

Žádná sázka s Martinem Dostálem, Danielem Krchem ani Davidem Bartkem nebyla. Michal Šmíd, který nyní hostuje v Brně, ve stejnou dobu bojoval v dresu Zbrojovky na půdě v Jihlavě.

Liberec - Braga: David Hovorka
Podfuk na maminku. Hovorka měl jít na škváru, nakonec vyhrála Sparta