„Rádi bychom dobře ligu nastartovali,“ řekl zkušený brankář na včerejší tiskové konferenci.

Do nové ligové sezony vstoupíte v pondělí, kdy doma přivítáte silný Jablonec. Co na takového protivníka říkáte?
Má velice silné mužstvo. My se ale nemůžeme ohlížet, s kým hrajeme. Nutností bude doma sbírat body a pak se snažit vozit nějaké i z venku. Nesmí se opakovat jaro, kdy jsme všichni předem počítali body se Slováckem a Duklou, a všichni víme, jak to dopadlo. Musíme ten zápas odmakat.

Tisková konference FC Baníku Ostrava.Na fotografii zleva Michal Bělák, Marek Jankulovski, Bohumil Páník, Jan Laštůvka
Baník míří výš, už se nechce nervovat v sestupových vodách

Když se budeme bavit o cílech. Jaké jsou?
O nich bych nechtěl mluvit. Řeknu to takhle: nikdo nechce dopustit to, abychom se zachraňovali v posledním kole jako loni. Rádi bychom dobře ligu nastartovali a přitáhli na stadion co nejvíce fanoušků. Myslím, že kádr je dobrý, jsou tady zpět odchovanci, zůstali i zkušení. Bude to hlavně o nás na hřišti.

Loni jste vychytal hned 16 nul. Zopakovat to by bylo krásné…
Pro mě nuly nejsou důležité, i když to číslo je opravdu hezké. Hlavně ať sbíráme body do tabulky, na osobní statistiky jsem nikdy nehleděl a ani nebudu. Jedno ale vím jistě.

Povídejte…
Už nechci zažít to, co poslední půlrok. Baník by neměl hrát do posledního kola o záchranu. Na druhé straně nám podle mého to náročné jaro pomohlo, utekli jsme hrobníkovi z lopaty. Nevypadalo to s námi dobře, ale mužstvo ukázalo charakter, to vše s novým trenérem, který mu dal impulz.

Jakub Řezníček
Plzeň na úvod sezony nezaváhala. Řezníček: Pomohl nám vyrovnávací gól