Naposledy udeřil v pátečním domácím zápase proti Českým Budějovicím, když se v pokutovém území vyšrouboval do vzduchu a hlavou prodloužil míč na zadní tyč. „Zase se ukázalo, jak je důležité mít Mageru. Pět gólů v pěti utkáních mluví samo za sebe. Je super, že se mu daří. Jen ať mu to tak padá dál,“ chválil spoluhráč Lukáš Vraštil, jenž útočníka zná už ze svého angažmá v Mladé Boleslavi.

Nejproduktivnější byl Magera v nejvyšší soutěži v sezoně 2015/2016, kdy v dresu Středočechů nasbíral čtrnáct gólů. Poprvé a naposledy se dostal přes metu deseti branek.

Fotbalisté Zbrojovky (v červeném) podruhé v novém ročníku druhé nejvyšší soutěže vyhráli. Doma zdolali České Budějovice 2:1.
Zbrojovka si připsala cenný skalp. Vyhrála nad dosud stoprocentními Budějovicemi

O Magerovi
Útočník Lukáš Magera začal s fotbalem v Dolním Benešově, odkud přešel do mládežnického týmu Baníku Ostrava. Podílel se na ligovém titulu ostravského celku v sezoně 2003/2004 a o rok později i na vítězství v Poháru ČMFS. V kariéře si vyzkoušel zahraniční angažmá v rumunském Temešváru a anglickém Swindonu. V nejvyšší české soutěži odehrál dvanáct sezon, v nichž odehrál 253 duelů a připsal si 59 gólů a 25 asistencí. Jeho aktuální tržní hodnota je podle webu Transfermarkt.com 250 tisíc eur. Po letošním přestupu do brněnské Zbrojovky dal v pěti utkáních v úvodu druhé ligy už pět branek.

Letos k ní má nadějně našlápnuto. „Pět gólů v pěti zápasech je super, ale vyměnil bych je za víc bodů v tabulce. Prvoligové zkušenosti jsou v nižší soutěži výhoda, ale soupeři jsou většinou mladší a rychlejší. Vždy se snažím odvést pro mužstvo maximum. Musím se odvděčit trenérovi za plnou důvěru, kterou už jsem dlouho neměl,“ poznamenal pětatřicetiletý střelec, který v ročníku 2003/2004 získal ligový titul a o rok později i tehdejší Pohár Českomoravského fotbalového svazu s Baníkem Ostrava.

A čeho si na něm cení právě brněnský kouč Roman Pivarník? „Má fantastickou kopací techniku a obrovský cit pro sklepnutí balonu hlavou i na prsou. Na tréninku je schopný proměnit všechny situace i ze strany. Když balon najde, správně se postaví a situaci vyřeší. Je velmi dobrý v zakončení,“ zmínil lodivod na adresu hráče, jenž strávil tři roky kariéry v rumunském Temešváru a vyzkoušel si i ostrovní fotbal v anglickém Swindonu.

Magera se v aktuální druholigové sezoně prosazuje i proti celkům, které se na něj speciálně zaměřují. „Byl klíčový muž utkání a dělal nám obrovské problémy. Projevily se jeho zkušenosti. Neporadili jsme si s ním a bránili naivně. V poločase jsme si řekli, jak ho dohrávat, a druhá půle už byla lepší,“ řekl kouč Českých Budějovic David Horejš po prohře 1:2.

Bystrčtí fotbalisté (v zeleném) remizovali v utkání třetího divizního kola s Břeclaví 1:1
První bod po postupu z krajského přeboru. Bystrc veze z Břeclavi cennou remízu