Brněnský klub s vyjádřením zkušeného defenzivního záložníka nesouhlasí a v prohlášení uveřejnil několik faktů o komunikaci s Polákem. K prvnímu setkání hráče a majitele Zbrojovky Václava Bartoňka podle něj došlo v polovině dubna. „Jan Polák se vyjádřil, že v roli hráče již nehodlá pokračovat kvůli zdravotnímu stavu,“ píše se ve zprávě.

Jan Polák společně s předsedou 1.SK Františkem Jurou
Prostějov ulovil zvučnou posilu: na Hanou míří exreprezentant Polák

Následně mu klub nabídl pokračování ve sportovním úseku. „Tuto nabídka hráč odmítl s odůvodněním, že je příliš časově zatěžující a po skončení kariéry chce více času věnovat rodině, což klub akceptoval,“ zní v prohlášení.

Matěj Vydra (vlevo) v souboji s Michaelem Keanem z Anglie.
Premier League volá! Vydra se dočkal, Burnley se upsal na tři roky

Do třetice klub Polákovi nabídl manažerskou pozici s vyhlídkou získání vzdělání ve sportovním managementu. „Závěr z této schůzky byl, že téma manažerské pozice zůstane otevřené a obě strany se k němu vrátí po konci ligového ročníku,“ stojí ve zprávě.

Po zranění v duelu s pražskou Duklou si však podle prohlášení Polák rozmyslel, že skončí s hráčskou kariérou. „Obě strany se dohodly na vypracování analýzy zdravotního stavu hráče,“ popsal klub.

Lékaři Zbrojovky ji vypracovali začátkem července a po návratu Poláka z dovolené ho majitel Bartoněk prostřednictvím textové zprávy vyzval ke schůzce. „Následně přišla od Jana Poláka odpověď také formou SMS, že se na schůzku dostavit nemůže a že je celý týden zaneprázdněn. Termín, který by mu vyhovoval, bohužel nenabídl a majitele klubu od této doby již nijak nekontaktoval,“ pokračuje vyjádření.

Michal Kadlec
Michal Kadlec míří na Slovácko. Může hrát už proti Olomouci

Sedmatřicetiletý internacionál a druholigový celek se tak pohled na konec spolupráce rozcházejí. „Není pravda, že klub s hráčem standardně nekomunikoval. Klub tedy sportovní veřejnosti a našim fanouškům nechává na zvážení, kde leží pravda,“ stojí na konci prohlášení Zbrojovky Brno.

Fotbalista Damián Bariš.
Má kazit hru soupeře a získávat míče. Dva mu Bariš "daroval". Do sítě Chrudimi