Ještě před důležitým zápasem Ligy národů proti Slovensku vás čeká příprava proti Polsku. Jak k tomuto utkání budete chtít přistoupit?
I když je to přátelák, tak podle mě je každý mezinárodní zápas důležitý a my budeme chtít navázat na naše poslední výkony. Polsko je velmi kvalitní soupeř a všichni víte, koho mají vepředu.

Samozřejmě Roberta Lewandovského. Ale nově teď v Janově září Krzystof Piatek, který vede před Ronaldem tabulku střelců Serie A. Zaznamenal jste ho?
Ano, všiml jsem si, že je teď nejlepším střelcem soutěže. Já mám v polském týmu ještě jednoho kamaráda, se kterým jsem hrával v Udine, Piotra Zielenského. Také on se vypracoval ve skvělého hráče a ne nadarmo teď hraje v Neapoli.

Patrik Schick.
Schick, a dál? Fotbalová reprezentace v útoku strádá, chybí jí kanonýři

V Neapoli působí i forvard Arkadiusz Milik. Je teď útok nejsilnější stránkou Poláků?
Mají Lewandovského, to je extratřída mezi útočníky. Za ním mají další mladé dravce, kteří se sápou nahoru. Určitě to nebude jednoduché, ale my se musíme soustředit především na sebe.

Přejděme nyní k českému týmu. Hodně se po změně trenéra mluví o uvolněné atmosféře. Jak byste ji popsal vy?
Je uvolněnější. Ale to vždy souvisí s tím, jak se odehraje zápas a jaký je výsledek. Když se výsledky nedostavují, tak sranda není na pořadu dne. Ale po posledních dvou zápasech je to lepší.

Co byste rádi oproti vámi zmiňovaným duelům ještě vylepšili?
Ve druhém utkání na Ukrajině chyběly góly, i když šance na to byly. Takže právě na tohle se chceme soustředit a nejlépe ještě přidat čisté konto, to je vždy klíč. A samozřejmě bychom rádi, aby se předvedená hra líbila fanouškům.

Pavel Kuka.
Smolné období české ofenzívy? Dostaneme se z něj, máme Schicka, míní Kuka

Domníváte se, že je Polsko nejsilnějším soupeřem, kterému jste zatím na podzim čelili?
Myslím, že to bude stejné jako zápas na Ukrajině. Také Poláci jsou silní na balonu, mají velké individuality a bude záležet, jak se s tím popereme. Hlavně chceme podat týmový výkon a snad budeme po zápase spokojení.

Česká reprezentace je aktuálně podle žebříčku FIFA na 48. místě. Kam by se mohla vyšplhat, či kam podle vás reálně patří?
Máme střední generaci, která spolu hraje od mládeže. Ta je velmi kvalitní, stejně jako starší hráči. Pak jsou tu mladší jako Patrik Schick. Takže můžeme stoupat žebříčkem stoupat, ale do konkrétních čísel se pouštět raději nebudu (usmívá se).