Řepka opustil brány věznice po 14. hodině. Na místě na něj čekala jeho přítelkyně Kateřina Kristelová. Řepka ji na dlouho objal a poté spolu beze slova rychle odešli do auta a odjeli.

„Odsouzený Tomáš Řepka byl podmíněně propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody se stanovením zkušební doby na tři roky," uvedla již dopoledne mluvčí plzeňského krajského soudu Lucie Jíchová.

Tomáš Řepka
Soud podmíněně propustil Řepku z vězení. Zůstane ale pod dohledem

Bývalého obránce Sparty či West Hamu byl odsouzen za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na svou exmanželku, které spočívaly ve smyšlených erotických inzerátech, a za to, že opakovaně sedl opilý za volant a ve zkušební době podmíněného odsouzení se dopustil dalších trestných činů. Celkem si měl odsedět 2,5 roku, ale obvodní soud pro Prahu Řepkovi započítal 293 odpracovaných hodin v rámci obecně prospěšných prací jako 293 odseděných dní.

Pracoval v pekárně

Sportovec nastoupil k výkonu trestu na konci května na pražské Ruzyni, už počátkem června byl však převezen do věznice na Borech. Tam mezi vězně, kteří ho často oslovovali celebrito, zapadl, nebyly s ním žádné problémy. Začal také pracovat, byl pekařem v soukromé provozovně mimo areál věznice. Ve firmě si ho chválili, je šikovný a pracovitý.

Tomáš Řepka.
Tomáš Řepka ve vězení pracuje, je z něj pekař. A dobrý

V listopadu loňského roku žádal známý bouřlivák Okresní soud Plzeň-město o předčasné propuštění z vězení, ale neuspěl. Soudce ale konstatoval, že o propuštění žádá brzy, a také uvedl, že Řepkova výpověď na něj působila jako bagatelizování věci a že si odsouzený podle něj stále neuvědomil podstatu trestu. Řepka se ale odvolal ke krajskému soudu, uspěl, a tak mohl opustit brány věznice.