Jenže to by Barcelona nesměla mít na hřišti Lionela Messiho. Argentinský kanonýr se s první brankou vytasil už v šestadvacáté minutě, kdy rychle zareagoval na vedoucí branku domácího celku z kopačky Navase. Ostatně tím napravoval svou vlastní chybu, protože Sevilla otevřela skóre právě po zaváhání barcelonského útočníka.

Několikanásobný soutěž Evropské ligy se ale ještě do poločasu dostal znovu do vedení. Sarabia po chybách v barcelonské defenzívě přihrál Mercadovi a ten vstřelil druhou branku Sevilly.

Vladimír Coufal
Buď nás podcení, nebo to bude šílené, má jasno o Seville slávista Coufal


Vedení tentokrát týmu, za nějž znovu nastoupil i gólman Tomáš Vaclík, vydrželo o poznání déle. V sedmašedesáté minutě ale právě český reprezentační brankář nerozehrál příliš šťastně a míč se po ose Rakitič - Dembelé dostal ke komu jinému než k Messimu a ten vyrovnal. 

Pět minut před koncem se pak barcelonští fotbalisté dostali poprvé do vedení a stačilo jim to na zisk tří bodů. Na konci protiútoku Katalánců se k míči dostal znovu Messi a v přímém souboji proti Vaclíkovi zvolil efektní i efektivní oblouček. V nastavení se pak ještě Argentinec proměnil v nahrávače, když vybídl ke skórování Luise Suáreze a ten jeho nabídkou nepohrdl. Barcelona tak nakonec vyhrála v Seville 4:2.

Sevilla nastoupila proti Barceloně v této sestavě: Vaclík – Mercado (51. F. Vázquez), Kjaer, Sergi Gómez – Navas (C), Rog (61. Mesa), Banega, Wöber (57. Amadou) – Sarabia, Ben Yedder – Promes. 

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.
Nebránit, útočit. Trpišovský trefil sestavu. Bohudík za to, řekl o chybě Koláře