David Mearns, americký specialista na hledání vraků, který akci vedl, potvrdil, že trosky letounu byly objeveny o něco dříve, uvedla BBC. Podle všeho se tak čekalo na potvrzení domněnky.

"Policie již uvědomila rodinu Emiliana Saly a pilota Davida Ibbotsona," uvedl Mearns. "Naše myšlenky jsou teď s nimi," dodal.

Na místě stále operují týmy z britského úřadu pro vyšetřování leteckých nehod (AAIB). Po letadle pátraly speciální týmy. Oficiální hledání bylo totiž po čase ukončeno, rodina zmizelého fotbalisty však vybrala na jeho pokračování v přepočtu osm milionů korun, takže se znovu rozběhlo. 

Na místo by měla zamířit skupina, která má vrak malého letadla vyzvednout. AAIB uvedla, že podrobnosti o dalších postupech oznámí v pondělí.

Fotbalista Emiliano Sala po podpisu smlouvy s Cardiff City
Zařídím ti let, abys stihl trénink, řekl mu kamarád. Salovo letadlo pak zmizelo

Stroj s Ibbotsonem a osmadvacetiletým fotbalistou zmizel z radarů 24. ledna. Stalo se tak poblíž jednoho z Normanských ostrovů u francouzského pobřeží. Argentinský útočník se vracel z Nantes, kde se byl rozloučit se svými bývalými spoluhráči.

Posila velšského fotbalového klubu Cardiff City ještě stihla z paluby poslat přes aplikaci Whats App hlasovou zprávu. „Jsme v letadle a vypadá to, že se rozpadá,“ uvedl fotbalový útočník podle argentinských médií. Posléze dodal, že je „skutečně vystrašený“ a vyjádřil obavy, zda pro něj někoho vyšlou, když se neozve do půl hodiny.

Až na čtvrtý pokus

Podle listu The Daily Mail měl stroj problémy již při startu, když vzlétl až na čtvrtý pokus.

Argentinský fotbalista Emiliano Sala
Mizivá šance na přežití. Pátrání po zmizelém fotbalistovi bylo ukončeno

Naděje na to, že bude argentinský fotbalista nalezen živý, byla postupem času stále mizivější. Definitivně pak vzala za své ve středu, kdy pátrací týmy nalezly na pláži nedaleko Surtainville na severním pobřeží Francie polstrování ze sedadel a následně potvrdily, že pochází ze zmizelého letounu.  

Osmadvacetiletý útočník Emiliano Sala hrál od roku 2015 v Nantes, kde vstřelil celkem 48 gólů. Na podzim byl třetím nejlepším střelcem francouzské Ligue, přičemž vsítil 13 gólů. V zimním přestupovém období se stal nejdražší posilou v historii velšského fotbalového klubu Cardiff City, hrajícím slavnou Premier League. Ten za něj zaplatilo 17 milionů eur (přibližně 425 milionů korun).