Anderlecht bez reprezentanta do 21 let Lukáše Marečka rozhodl o postupu nad AEL Limassol až v závěrečné desetiminutovce. Bruselský celek, který minulý týden na Kypru prohrál 1:2, poslal na domácím hřišti do vedení v 81. minutě Mbokani z Konga a minutu před koncem pečetil výhru střídající Ukrajinec Jakovenko.

Belgický celek před domácími diváky triumfoval i v pátém soutěžním duelu v této sezoně a do hlavní fáze Ligy mistrů se vrací po pěti letech.

Braga v Udine stejně jako v domácím zápase dotáhla nepříznivý výsledek a v normální hrací době opět remizovala 1:1. Na stadionu Friuli odpověděl na vedoucí trefu Kolumbijce Armera z 25. minuty po přestávce Rúben Micael.

V prodloužení branka nepadla a v penaltové loterii byli úspěšnější hosté z Portugalska, kteří proměnili všech pět pokutových kopů, zatímco domácí jen čtyři.

Další mužstva si pohlídala náskok z prvních duelů. Venkovní bezbranková remíza stačila k premiérovému postupu do skupiny Ligy mistrů Málaze, která si na hřiště Panathinaikosu Atény přivezla domácí náskok 2:0.

Stejnou výchozí pozici měl v Izraeli proti Hapoelu Kirjat Šmona BATE Borisov. Ten nakonec remizoval 1:1. Dinamo Záhřeb zvítězilo v balkánském derby na hřišti Mariboru 1:0 a potvrdilo domácí výhru 2:1.

Odvetné zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:
Hapoel Kirjat Šmona - BATE Borisov 1:1 (0:0)
Branky: 67. Lencse - 90.+4 Pavlov. První zápas 0:2, postoupil Borisov.

Anderlecht Brusel - AEL Limassol 2:0 (0:0)
Branky: 81. Mbokani, 89. Jakovenko. První zápas 1:2, postoupil Anderlecht.

Maribor - Dinamo Záhřeb 0:1 (0:1)
Branka: 12. Tonel. ČK: 85. Arghus (Maribor). První zápas 1:2, postoupil Záhřeb.

Nemistrovská část:
Panathinaikos Atény - Málaga 0:0
První zápas 0:2, postoupila Málaga.

Udine - Braga 1:1 (1:0), na penalty 4:5
Branky: 25. Armero - 72. Rúben Micael. První zápas 1:1, postoupila Braga.