„Bezprostředně po zápase jsme byli malinko zklamaní, ale když se na to podíváme s odstupem a objektivně, je ta remíza nakonec zasloužená. Musíme být spokojeni. Brno mělo jednu velkou šanci, počáteční tlak a mohlo skórovat. Mohlo to mít úplně jiný průběh, ale to platilo i v momentě, kdy jsme dali gól my a pak hrozili z brejků," správně připomněl karvinský trenér několik slibně se rozvíjejících akcí, které však občas karvinští hráči zbytečně zbrzdili čekáním na dobíhající spoluhráče.

Možná to chtělo více osobní odvahy prosadit se přímočaře do vápna ve hře jeden na jednoho. Vždyť v několika případech se to povedlo a bylo jasně patrné, že Karviná má na to Brňany dorazit druhým gólem a odvézt si domů všechny tři body. Brejků bylo při riskantní hře Zbrojovky v poslední čtvrthodině víc než dost.

Vydařený podzim

Anebo už hráčům po náročném týdnu scházely síly? „Opravdu není legrace hrát co tři čtyři dny zápas. Hráčům jsem ale zakázal takto uvažovat. Jsme profesionálové a anglický týden, byť s pohárovým nastavením, bychom měli zvládnout," poznamenal Weber.

S celkovým ziskem 21 bodů byl také spokojen. Karviná zažila velmi podařený podzim. „Slovo velmi bych použil, kdyby tam nebyla ta 91. minuta a brněnské vyrovnání. Mužstvo ale potvrdilo soudržnost a jsem rád, že jsme v posledním náročném týdnu ani v tomto konkrétním utkání nepropadli a aktuálně ani nejsme v bezprostředním ohrožení sestupem. Podzim mohu hodnotit jako podařený, hráči zaslouží pochvalu," doplnil.

TAKÉ ČTĚTE: Duel Plzně odložen, Sparta porazila Teplice. Liberec padl v Jihlavě