"Brazílie nejprve potřebuje porazit Německo a Argentina přejít přes Nizozemsko a obě tato semifinále jsou 50 na 50, ale pokud Argentina postoupí do finále, tak vyhraje. Hlavně v případě, že narazí na Brazílii," napsal Simeone na svém blogu k MS.

Nesouhlasí s převažujícím názorem, že brazilští fotbalisté i všichni fanoušci si ve finále nejvíce přejí Argentinu. "Je to pro Brazílii ten nejhorší možný scénář. Ve finále by na stadionu fandilo 40 tisíc Argentinců, přitom by oni byli doma. To by na Brazilce mohlo mít negativní psychologický dopad při nepříznivém výsledku nebo situaci v zápase," uvažoval čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Připomněl, že Brazílie ve finále předchozího domácího turnaje v roce 1950 podlehla jinému jihoamerickému soupeři Uruguayi. "Vzpomínky na 'Maracanazo' by opět vypluly na povrch," podotkl Simeone, jenž v uplynulé sezoně vyhrál s Atléticem španělskou ligu.

Bitva hvězd. Messi vs. Robben

Věří, že Argentina ve středečním semifinále dokáže Nizozemsko vyřadit. "Jejich hra na šampionátu nemusí být tak atraktivní, jak doufali, ale mají potřebné štěstí. Mají brankáře (Sergia Romera) ve skvělé formě a rozdílového hráče Lionela Messiho, který je dokáže dovést do finále. Jsou na správné cestě a pevně soustředění na svůj cíl," ocenil Simeone.

"Čeká je však těžký soupeř. Nizozemci jsou v semifinále podruhé za sebou. Hrají velmi přímočarý, rychlý fotbal a vede je ve formě hrající Arjen Robben. I oni mají dobrou šanci," přidal k soupeři bývalý argentinský reprezentant.

Vrátil se i k neobvyklému tahu nizozemského trenéra Louise van Gaala s výměnou brankářů před penaltami ve čtvrtfinále s Kostarikou. "Je to skvělý kouč. Jeho rozhodnutí vystřídat Jaspera Cillessena za Tima Krula ukázalo velkou statečnost a přesvědčení. Je velmi snadné ho teď pochválit, ale kdyby to mělo opačný vývoj, každý by ho kritizoval," dodal Simeone.