"Každý myslí, že proti Basileji to bude jednoduché. Ale když se podíváte na jejich výsledky proti anglickým soupeřům, tak si uvědomíte, že to snadné nebude. V minulosti porazili Manchester United, Chelsea i Liverpool," upozornil trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Francouzský kouč po remíze v Paříži řekl, že Kolumbijec Ospina si výborným výkonem řekl o místo i pro další duel elitní soutěže. Ligová jednička Čech tak podle všeho i ve středu zůstane jen na lavičce.

Basilej, jejíž dres vedle Vaclíka obléká i další reprezentant Marek Suchý, na úvod doma překvapivě jen remizovala 1:1 s přemožitelem Plzně z předkola Razgradem. Švýcarský tým může před Arsenalem povzbudit, že v lize vyhrál všech devět utkání sezony.

Paris St. Germain bude v Sofii proti Ludogorci napravovat nejen remízu s londýnským mužstvem, ale i páteční prohru 0:2 s Toulouse, po které výběr Unaie Emeryho klesl v Ligue 1 až na čtvrtou pozici.

Bayern se může pomstít

Bayern se představí na stadionu Atlética a madridskému protivníkovi by rád vrátil vyřazení ze semifinále minulého ročníku LM. Mnichovský tým vstoupil do skupiny D domácím triumfem 5:0 nad Rostovem, Atlético vyhrálo v Eindhovenu nad PSG 1:0.

"Ze semifinále známe silné i slabé stránky Atlética. Musíme použít všechny své zbraně, abychom mohli myslet na úspěch," prohlásil španělský záložník Thiago. Bayern v této sezoně vyhrál všech osm soutěžních utkání pod trenérem Carlem Ancelottim a inkasoval jediný gól.

Bude Barcelona opět řádit?

Barcelona chce ve skupině C na hřišti Mönchengladbachu i bez zraněného útočníka Lionela Messiho potvrdit úvodní drtivé vítězství 7:0 nad Celticem Glasgow. Utkání bude specifické pro brankáře hostů Marca-Andrého ter Stegena, který v Borussii začínal kariéru.

"Můj návrat do Gladbachu přišel určitě dřív, než jsem čekal. Nemůžu se dočkat. Zažil jsem tam skvělé časy, kromě dvou let celou kariéru. Borussia je moje první láska a to bude platit napořád," uvedl Ter Stegen.

Celtic doma čeká další silný protivník Manchester City, který vyhrál všech deset zápasů pod koučem Pepem Guardiolou a do LM vstoupil vítězstvím 4:0 nad Mönchengladbachem.

Ve skupině D Neapol přivítá lisabonskou Benfiku a Besiktas v Istanbulu změří síly s Dynamem Kyjev.