Doufá, že teď nastanou změny, které prospějí českému fotbalu. „Kdyby Berbr odešel ze všech postů, určitě by to FAČR i fotbalu v celé České republice moc pomohlo. Morava se vždy chtěla domluvit, ale Roman Berbr měl jen vidinu, jak rozcupovat moravskou komoru,“ řekl Němec Deníku Rovnost.

Místopředseda FAČR Roman Berbr
Kdo je Berbr, zatčený fotbalový boss? Rozhodčí, který stvořil monstrum

Pokud se potvrdí Berbrovo obvinění, má o dalších krocích jasno. „Myslím, že by se mělo stát to stejné jako v případě Pelty. Když ho dali do vazby, vzdal se všech funkcí v České unii sportu i ve fotbale. Samozřejmě ctím presumpci neviny, ale pokud bude Berbr obviněný, měl by být hrdina, ke všemu se přiznat a taky se vzdát všech funkcí. Dále je to otázka vyšetřování,” prohlásil Němec.

Věří, že k zatýkání vlivných fotbalových osob se postaví čelem rovněž představitelé asociace. „Berbr je místopředseda FAČR za Čechy, takže se s tím musejí vypořádat Čechy a lidé v jeho okolí, tedy předseda Martin Malík a sekretář Jan Pauly. Mělo by se jim už rozsvítit v hlavách, stejně jako některým příznivcům Romana Berbra na Moravě. Když předseda kandidoval, vykládal nám, jak se umí od Romana Berbra odstřihnout, a nikdy to neudělal,“ podotkl bohunický předseda.

Šéf kopané na Kroměřížsku Libor Kopčil
Myslel jsem, že na Berbra není metr, pousmál se šéf kroměřížského fotbalu Kopčil