Pavlenka jako správný kapitán v závěru utkání zachránil svůj tým dvěma senzačními zákroky při pokusech Plška. „Složitější byla určitě ta první hlavička, která letěla blízko mě, a já míč stihl vyrazit. S dorážkou jsem už takový problém neměl," řekl gólman Baníku, který v pátek večer rozdával úsměvy na všechny strany.

„Cítíme obrovskou úlevu, že se nám konečně podařilo vyhrát. To čekání bylo dlouhé, před zápasem jsme byli pod velkým tlakem. A to se nehraje dobře žádnému celku," pokračoval Pavlenka.

Pořádně si užil i pozápasový vítězný pokřik v kabině. „Hodně dlouho jsme ho neřvali, tak to stálo za to. Věřím, že nám ten zápas pomůže a naše výkony půjdou ještě nahoru," podotkl gólman.

Uznal, že ve druhém poločase se jeho tým dostal zbytečně pod velký tlak. „Byli jsme hodně zatažení a asi jsme se i báli o výsledek. Přece jen jsme v minulých zápasech několikrát v závěru inkasovali, tak jsme byli nervózní, aby se situace neopakovala. Ale v prvním poločase jsme hráli vcelku slušně a měli i šance. Tam jsme ukázali, že doopravdy můžeme hrát s každým. Jinak ale musím celý tým pochválit za bojovnost," mínil Pavlenka.

Mičola: Kluci hráli obětavě

První ligový zápas od února 2014 odehrál navrátilec Tomáš Mičola, který se na hřiště dostal v průběhu druhého poločasu. Radost z vítězné obnovené premiéry v dresu Baníku měl obrovskou.

„Jsem neskutečně šťastný, že jsem zase oblékl dres Baníku a my vyhráli," rozplýval se Mičola, jehož jméno fanoušci Baníku v průběhu utkání opakovaně vyvolávali. Na ligové trávníky se vrátil po sérii zranění.

„Mé zdravotní problémy v posledních měsících nebyly spojené s kolenem, ale se svalem. Fanouškům bych chtěl moc poděkovat, že na mě nezapomněli. Celkově jsem moc šťastný, že jsem tady. Zase mám radost z fotbalu, a to díky Baníku," vyznal se Mičola, který věří, že se brzy dostane do staré formy, která mu vynesla angažmá ve francouzském Brestu.

„Herní výpadek je znát. Některé situace jsem měl řešit lépe, ale i tak jsem šťastný. Kluci mi pomohli, hráli obětavě a jenom potvrdili to, co jsem cítil celý týden: že konečně vyhrajeme. Máme sice jenom čtyři body, ale věřím, že pokud budeme hrát dál tak obětavě, štěstí se k nám víc přikloní a podaří se nám ligu zachránit."