A ještě předtím se na čáře mávalo i při gólu Baroše. „Poté bylo mužstvo paralyzováno, a navíc dostalo další branku,“ uvedl Bohumil Páník.

Přesto se ještě na hřišti udála od té doby ještě spousta věcí…
Ano, zdálo se, že je po zápase. Přesto se tým ještě zvedne, dá kontaktní gól, a kdyby to Poznar doskluzoval, mohlo to skončit 2:2. Hráči po zápase v kabině jen seděli a pomalu vůbec nikdo z nich nevěděl, co se děje. I pro mě je celá situace u toho neuznaného gólu nepochopitelná.

Jak jste to viděl vy sám?
Samozřejmě jsem to viděl jen ze svého pohledu, ale je to pro mě nepochopitelné. Ano, pokud budou mít pravdu rozhodčí, omluvím se jim, ale myslím si, že v tomto momentě mám pravdu já. Pomezní sudí to zvedá, hlavní stojí uprostřed a přece vidí, jestli tam někdo je, nebo není před brankářem. Jestli mu brání ve výhledu… Ti dva to přece musí vyhodnotit. Tady se hrálo o obrovské moc, fotbal stojí stamiliony. Někdo tady zvedne Baník z popela, a pak se stane tohle. Jestli má být video, pak ať je všude.

Lukáš Vraštil z Brna.
Obránce Zbrojovky Vraštil po dalším nezdaru: Utkání jsme si prožebračili

Po neuznaném gólu jste se snažil dopídit pravdy u pomezního sudího. Řekl vám něco?
Oni jsou imunní, díval se na hřiště. Samozřejmě že to vnímají, dokonce díky mikrofonům to ten hlavní musel slyšet. Ale to je teď vedlejší.

Co to může s týmem udělat?
Viděli jste, co to s nimi udělalo na deset minut. Hráči pomalu nevěděli, kde mají běhat, byli z toho hotoví. Dneska je to už také o mentálních věcech. A nikdo neví, o kolik procent ta mentalita snižuje výkon.

Je podle vás Baník momentálně natolik silný, aby i tohle zvládl?
Musí být silný. Ti hráči si to musí uvědomit, jak hráli posledních dvacet minut. Že soupeře dokážou zatlačit, dokážou to vysoubojovat. Takovým způsobem už musíme Baník bránit.

Jak vidíte tu situaci se záchranou?
Budeme hrát do doby, dokud to bude matematicky vyhodnocené tak, že to ještě uhrát půjde. Pokud šance bude, musíme se o to rvát až do konce. A budeme se rvát.