"Bylo poctou a privilegiem trénovat klub, kde jsem vyrostl jako člověk, hráč i kouč od nejmladších fotbalistů až po A-tým. Za šanci pracovat tady jsem moc vděčný," napsal na svém webu Benítez.

V červnu nahradil oblíbeného Itala Carla Ancelottiho, ale fanoušky Realu si nikdy plně nezískal. Benítezova pozice visela na vlásku už po listopadovém domácím debaklu 0:4 od úhlavního rivala Barcelony, tehdy ho však ještě podržel prezident klubu Florentino Pérez.

Jenže po posledním neúspěchu (remíza ve Valencii) už si musel balit kufry. Proč? Možná i proto, že měl také údajně špatné vztahy s hvězdami týmu v čele s Cristianem Ronaldem.

"Chtěl bych hlavně poděkovat všem, kteří mě od prvního dne podporovali, během posledních měsíců mi usnadnili práci a ze všech sil se snažili o dosažení společného cíle," konstatoval pětapadesátiletý trenér, který měl v Madridu původně smlouvu až do června 2018.

I přes odvolání prý zůstává velkým fanouškem Realu. "Chtěl bych popřát hodně štěstí svému nástupci Zinédineovi Zidaneovi, jeho realizačnímu týmu i všem hráčům a lidem v klubu. S velkým respektem a díky - 'Hala Madrid' a nic jiného," dodal Benítez.

Podle španělského listu Marca však rozchod tak hladký nebyl a Benítezův dopis na rozloučenou je spíše politicky korektní zprávou. Pérezovo rozhodnutí prý bývalého kouče Valencie, Liverpoolu, Interu Milán, Chelsea či Neapole ranilo, zklamalo i rozzuřilo.

Důkaz? Benítez se údajně ani s nikým v klubu osobně nerozloučil.