„Když Laštůvka reklamoval gól, začali fanoušci bouřit na rozhodčího. A začala zasahovat security značně neúměrným způsobem,“ popsala Deníku příznivkyně Slavie, která si nepřála být jmenována.

Verze Sigmy? „Po vyrovnávací brance začali slávisté poškozovat vybavení stadionu a házet předměty směrem k čárovému rozhodčímu. Security samozřejmě musela zareagovat, aby uklidnila situaci, její členové však byli napadeni, a tak se defenzivně stáhli pryč. Pro zklidnění situace jsem neváhal požádat o zásah přítomnou polici,“ vysvětloval Milan Zapletal, bezpečnostní a technický manažer hanáckého klubu.

, cítíme se dost bezpecne. pic.twitter.com/6SKZYJHDYD

— Kateřina Krobová (@Kacenkakrobova)

Obušky, nože?

Situace se však ještě více vyhrotila. „Vběhla k nám policie a vystříkala část sektoru slzným plynem. Když jsem žádala o lékařskou pomoc a zastala se kluka, jenž měl vystříkané oči sprejem, dostalo se mi odpovědi: Drž hubu, štětko. To mi nepřijde normální, zvlášť když jedna securiťačka fanoušky neustále provokovala vulgárními pokřiky,“ dodala přímá aktérka.

Lukáš Vácha opět v libereckém dresu.
Vácha zažil bouřlivé přijetí. Měl jsem husinu, přiznal

Právě neadekvátní reakce ochranky vadila hostům ze všeho nejvíce.

Na sociálních sítích navíc prosákly informace o tom, že členové security u sebe měli značně nestandardní výbavu jako teleskopické obušky, nože či pískové rukavice.

„Pořadatele teleskopy ani pepřovými spreji nevybavujeme. Každý má v tomto za sebe svou odpovědnost. Pokud teleskop nebo pepřový sprej použije k přiměřené obraně a odvrácení trvajícímu útoku, nevidím v tom problém. Každopádně z toho všeho radost nemám,“ doplnil olomoucký Zapletal.

Pořadatelé by měli nervy udržet

Na jednoho z „jeho“ mužů navíc ihned fanoušek pražského celku, který potyčku odnesl zlomeným nosem, podal trestní oznámení.

„Mohu potvrdit, že v sektoru fanoušků hostujícího celku řešili policisté incident mezi několika osobami. V této souvislosti evidujeme oznámení, které prověřujeme pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití a také přestupku proti veřejnému pořádku (neuposlechnutí výzvy úřední osoby). Veškeré okolnosti a souvislosti incidentu prověřujeme,“ potvrdila Irena Urbánková z tiskového oddělení Policie ČR.

Jiří Veselý během Davis Cupu.
Baráž Davis Cupu bez Berdycha? Veselý: Šance jsou padesát na padesát

„Mrzí mě to. Nedokážu v tuhle chvíli říct, zda bylo či nebylo z naší strany vše v pořádku. Pořadatelé by měli nervy udržet na uzdě, ale zároveň se dokážu vcítit do kůže těch, na které ze slávistického sektoru neustále přilétali plivance a kelímky, naplněné nejen pivem, ale i močí…“ uzavřel Milan Zapletal, který bude v následujících dnech nadále prozkoumávat kamerové záběry.

Brankář Tomáš Fryšták
Brankář Bohemians Fryšták: Vážím si každého utkání, kdy chytám od začátku