K tomu, aby se mohl o funkci oficiálně ucházet, však potřebuje podporu minimálně pěti členských asociací.

"Je mi špatně jen z pomyšlení na to, že by měl být Blatter znovuzvolen," cituje Raiolu britský deník Daily Telegraph. "Považuji za ostudné, že nikdo nechce být prezidentem FIFA a snažit se o to, aby byla demokratičtější a více transparentní. Přátelé mi sice říkali, ať to nedělám, ale já to chci zkusit. Blatter za těch třicet let neudělal nic," uvedl pro SkySport.

Raiola, který nešetří ostrými slovy, patří k nejmocnějším agentům ve fotbalovém prostředí. Zastupoval i Zdeňka Grygeru či Pavla Nedvěda, jehož přestup do Lazia byl pro Raiolu prvním velkým transferem.

Už dříve veřejně deklarovali svůj zájem kandidovat také bývalý generální sekretář FIFA Jérome Champagne, viceprezident FIFA a jordánský princ Ali bin Husajn či bývalý francouzský fotbalista David Ginola. Podporu hledal také chilský funkcionář Harold Mayne-Nicholls. Podle funkcionáře FIFA Domenica Scaly žádnou z kandidatur nelze brát jako oficiální, protože nebyly splněny potřebné náležitosti. Uzávěrka kandidatur na prezidenta je 29. ledna. Volit se bude 29. května na kongresu v Curychu.