Bohemians se v sezoně dlouho výsledkově trápili a první ligové výhry se dočkali až na konci října ve 12. kole doma s Jihlavou (2:1). Následovaly cenné remízy na půdě vršovického rivala Slavie (2:2) i v Mladé Boleslavi (1:1) a domácí triumfy nad poslední Ostravou (3:1) a Jabloncem.

„Nejen zápas s Jabloncem, ale závěrečných pět kol je pro nás výborným zakončením podzimní sezony. Během té krize jsme si řekli, že dvanáct bodů je tak minimum, abychom mohli pomýšlet na záchranu, protože jsem věřil, že 18 bodů jsme na jaře schopni získat. Ale čtyři pět kol zpátky jsme vycházeli z toho, že ideální by bylo 16 bodů, čehož jsme na konci dosáhli," řekl Pivarník novinářům.

Bohemians zakončili podzim na třináctém místě o skóre před Jihlavou. V tabulce mají po 16 kolech bodový náskok na předposlední Olomouc a dvanáct bodů na beznadějně poslední Baník. „Je důležité, že se dva nebo tři měsíce nemusíme tolik dívat na tabulku. Novináři o tom píšou a jsou to všechno negativní věci, které k tomu samozřejmě patří. Takže jsem rád, že na těch sestupových místech nejsme," uvedl slovenský kouč.

Podle něj Bohemians ve druhém poločase proti Jablonci předvedli zřejmě nejlepší výkon sezony. Během tří minut druhé půle otočili skóre, měli další příležitosti a těsný náskok si celkem hladce pohlídali. „Byly tam všechny atributy. Za prvé velmi dobrý nástup, pak výborná hra v bloku, kdy jsme chodili do dalších brejkových situací a měli hodně šancí, které jsme bohužel neproměnili. Z posledního pohledu jsme to dokázali i takticky ubránit a Jablonec do vyložených šancí nepouštět. S tou atmosférou a se vším všudy to asi byl v tomto roce nejlepší zápas," prohlásil Pivarník.

Velké hráčské změny

Špatný start do této sezony připisuje i velkým hráčským změnám před sezonou. „V létě jsme nastoupili nějakou cestu toho, že chceme kádr trošku od minulosti stabilizovat. Nevyšel nám úvod. Znovu přišlo hodně nových hráčů, kteří se musí adaptovat. Závěr byl samozřejmě lepší," konstatoval Pivarník. „Tento půlrok jsme dost dopláceli na to, že jsme hodně zápasů prohrávali a museli otáčet. Minulý rok jsme většinou šli do vedení a hrálo se nám dobře," doplnil bývalý trenér Prešova, Jihlavy či Olomouce.

Pro jarní záchranářské boje prý Bohemians potřebují posílit kádr. „Určitě už o tom přemýšlíme. Většina hráčů, skoro 99 procent, má smlouvu dál. Ale některé posty musíme trošku posílit a zkvalitnit," řekl Pivarník.