"Padla hlava korupce ve FIFA, kterou reprezentuje Blatter. Potvrdila se tak správnost vize prince Alího, který poukázal na to, že pro zlepšení světového fotbalu potřebujeme vytrhnout korupci i s kořeny," citovala agentura Reuters místopředsedu jordánského svazu Salaha Sabru.

Princ Alí naznačil, že o kandidatuře znovu uvažuje. "Nejdřív si o tom musím promluvit s národními svazy. Ještě je brzy dělat nějaké závěry, když mě ale budou chtít, půjdu do toho," prohlásil. "Jsem připraven sloužit fotbalu. Miluji ho, ale teď musíme počkat a uvidíme," dodal.

Jordánský princ byl v páteční volbě jediným Blatterovým protikandidátem. Po prvním kole hlasování, které prohrál 73:133, však odstoupil a švýcarský funkcionář obhájil svou pozici na páté funkční období.O čtyři dny později ale nečekaně oznámil rezignaci v reakci na korupční skandál, který těsně před volbou propukl.

V rámci aféry bylo zatčeno bylo sedm lidí, kteří stejně jako sedm dalších čelí obvinění z korupce při volbě pořadatelů nebo prodeji marketingových práv. Podle amerických vyšetřovatelů sahají některé případy až do 90. let minulého století a úplatky dosáhly celkové výše 150 milionů dolarů.