"Myslím, že takhle suverénně jsme nikoho nepřejeli, ani takovým výsledkem. Zažili jsme velkou a krásnou euforii a jsem rád, že se nám něco takového povedlo před domácími fanoušky," řekl Brabec.

"Lvíčata" v úvodním středečním duelu šampionátu proti Dánsku neudržela vedení a prohrála 1:2, ovšem proti Srbům ještě v prvním poločase náskok pojistila druhým gólem. "Vstup do zápasu jsme měli podobný jako proti Dánsku, ale podstatné bylo, že jsme dokázali přidat druhou a pak i třetí branku ve druhém poločase. To nás udrželo v sedle," upozornil Brabec.

Hodně chválil autora hattricku útočníka Jana Klimenta, jemuž povedeným pasem v 56. minutě připravil třetí zásah.

"Hrál výborně stejně jako v prvním utkání, dneska mu to tam navíc padalo. Jsme rádi, že jsme ho našli, a doufám, že mu to tam bude padat dál," přál si bývalý hráč Žižkova či Brna. "Já jsem tam hlavně od toho, abych bránil a když se někdy povede vyslat někoho až do gólové šance, tak jsem za to hrozně rád. Navíc když z toho padne branka a rozhoduje utkání," dodal stoper.

Zatímco s Dánskem prohráli Češi na stadionu Slavie v Edenu, Srby deklasovali na půdě Sparty. "Je tu víc hráčů ze Sparty a možná i to může trošku hrát nějakou rolu. Ale mohli bychom se bavit jinak, kdybychom porazili Dány. Bohužel to se nestalo," řekl Brabec.

Český tým bude o postup do semifinále bojovat v závěrečném úterním utkání skupiny proti favorizovanému Německu. "Je to ještě o dalším zápase, takže zůstáváme nohama na zemi. Budeme se proti Němcům snažit tohle zopakovat," dodal sparťanský odchovanec.