"Kdyby mi někdo řekl před zápasem, že uhrajeme 1:1, tak bych byl vzhledem ke kvalitě Lazia spokojený. Ale s naší předvedenou hrou v druhém poločase spokojený nejsem. Myslím, že jsme se zbytečně pasovali do role outsidera," řekl novinářům Brabec.

"Měli jsme si víc hrábnout do sil, ještě víc z toho vytěžit. Lazio bylo v podstatě v druhé půli spokojené a nic moc si nevytvořilo. Asi to byl psychický problém, zbytečně jsme tomu podlehli. Je to škoda," dodal třiadvacetiletý stoper.

Sparta inkasovala po rohu a opět potvrdila, že se jí na jaře nedaří bránit standardky. "Myslím, že to bylo dobře kopnuté. Fotbal rozhodují chyby a po nich přicházejí standardky. Někdy si jimi pomůžeme, tentokrát se to bohužel nepovedlo. Je škoda, že jsme my nějakou standardku netrefili a nepomohli si k lepšímu výsledku," uvedl Brabec.

Lazio nepovažoval za úplně nejtěžšího soupeře, na kterého Sparta v tomto ročníku Evropské ligy narazila. "Řekl bych, že Schalke bylo asi trochu lepší, ale Lazio zase bylo takticky výborně vyspělé. Moc dobře věděli, pro co si do Prahy přijeli," srovnával Brabec, který patřil k nejlepším sparťanům v utkání.

Před odvetou dál věří v postup. "Také my jsme venku schopni dát gól. Myslím, že je to pořád otevřené. Soupeř je silný, ale nějaké mouchy vzadu taky mají a můžeme se z něčeho trefit. Pokud tam vstřelíme branku, může to být zajímavé. Doma si půjdou pro výhru, což může být vlastně i naše výhoda. Když to otevřou, můžeme se prosadit z brejků," dodal Brabec