„Sranda to byla do toho třetího vyrovnávacího gólu, který zamrzí. Byl to takový hokejový zápas i výsledek. Ale je zapotřebí uznat kvalitu soupeře. Alespoň lidem se to snad líbilo, ale pro gólmany to bylo těžké," řekl novinářům Bolek, který podruhé v EL dostal přednost před Slovákem Matúšem Kozáčikem.

Brunova trefa z 94. minuty mu přišla hodně laciná. „Tři minuty nastavení pryč a my zbytečně ztratíme míč na útočné polovině. Vypadalo to, že to máme pod kontrolou. Oni byli už asi smíření s tím, že nevyrovnají, a pak jsme se tam nechali zatlačit. Vlastně nevím, jak se tam ten hráč zjevil. Je to strašná škoda takhle je nechat vyrovnat. Kdybychom nedali třetí gól, tak by člověk bral tu remízu asi jinak," uvedl odchovanec Ostravy.

Během utkání svedl několik soubojů s hbitým útočníkem Cédricem Bakambuem, jenž mu dal ve 40. minutě po úniku a kličce první gól. „Byly to těžké souboje. Oba jejich útočníci byli technicky vybavení. Bakambu je prý jejich nejlepší střelec a já se tomu ani nedivím," konstatoval Bolek.

Po hodině hry ho zajímavě překonal Jonathan dos Santos, jehož nákop téměř od rohového praporku zapadl kolem zadní tyče až do sítě. „Podle mě necentroval a normálně to tam narval takhle cíleně. Viděl jsem potom při jeho centrech z pravé strany, že to tím nártem má tak nacvičené. Přesně se to tam takhle obloučkem snášelo," ocenil trefu mexického záložníka.

Ten frajer to trefil

„Nevím, jak to vypadalo v televizi. Ale ten frajer to trefil tak, jak to nikdo v naší lize nekope. On to má asi jako svou specialitku. Nastřeluje to tam tímto způsobem, možná to nechtěl přímo do vinglu, ale povedlo se mu to. Bohužel to má takhle v noze a překonal mě," přidal Bolek.

Plzeň byla už před utkáním s Villarrealem ze hry o postup do jarní fáze Evropské ligy, nakonec ve skupině obsadila třetí místo se čtyřmi body. „Neměli jsem ani štěstí, ale urazili jsme ho sami. V lize za chyby potrestaní nejsme, tady jo. Villarreal i Rapid Vídeň byli kvalitní soupeři, ale třeba Rapid jsme doma měli na lopatě, ale nedokázali ho porazit. Prostě jsme nakonec ani bodově nebyli k postupu blízko. Kvalitou jsme na to možná měli, ale letos jsme si nezasloužili postoupit," uznal brankář Viktorie.