O vítězství Českých Budějovic rozhodl až v 83. minutě Kalod, když je před tím poslal do vedení už v sedmé minutě Wermka, ale krátce po přestávce srovnal Jursa. Jihočeši tak vyhráli páté domácí utkání a spolu s Ostravou jako jediní před vlastními fanoušky ještě neztratili ani bod.

Opava naopak natáhla sérii neúspěchů venku na tři zápasy a promarnila možnost dotáhnout se na vedoucí duo. Místo toho ztrácí na Baník s Olomoucí čtyři body, oba soupeři však mají zápas k dobru. Na třetí České Budějovice ztrácí slezský celek na čtvrté příčce dva body.

České Budějovice - Opava 2:1 (1:0)

Branky: 7. Wermke, 83. Kalod - 55. Jursa. Rozhodčí: Dubravský - Pochylý, Polák. ŽK: Táborský - Smola, Schaffartzik. Diváci: 883.

Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Šourek, Novák, Funda - Čermák, Čavoš (90. Bederka) - Wermke (74. Pešek), Benát, Táborský (90.+1 Kadula) - Kalod. Trenér: Horejš.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Radič (46. Mozol), Čelůstka (85. Kuzmanovič) - Žídek, Schaffartzik - Grussmann (84. Janetzký), Jursa, Zapalač - Smola. Trenér: Skuhravý.