Domácím se povedl vstup do utkání. Hned v úvodu získali několik rohových kopů. Jeden z nich rozehrál Marek Matějovský přesně na Ladislava Takácse, který hlavičkou orazítkoval tyč.

Slibný začátek ze strany domácího mužstva ale pomalu ochabl. Naopak aktivitu přebrali hosté. Jejich akce v křídelních prostorech přes kapitána Florina Tanaseho a talentovaného Florinela Comana, který už v prvním utkání trápil boleslavskou defenzivu.

Coman zahrozil z volného kopu, jeho střelu ovšem srazila zeď na rohový kop. Největší příležitostí rumunského týmu v rámci první půle tak byla dalekonosná bomba Thierryho Moutinha, kterou gólman Jan Šeda s obtížemi vyrazil jen před sebe ke Comanovi. Křídelník Bukurešti se však v daný moment nacházel v ofsajdu.

FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha.
Boleslav ve strhujícím dramatu porazila Spartu. V nastavení rozhodl Budínský

V samém závěru první půle se k dalšímu výpadu dostala Boleslav a balon dokonce skončil v síti. Bylo to po rohovém kopu, když Tomáš Wágner vracel přetažený centr Matějovského před branku a Antonín Křapka dotlačil míč do brány. Provinil se však faulem na brankáře Andreje Vláda, gól tedy nebyl uznán.

Rovněž do druhé půle odvety se tak přeneslo čekání na vůbec první branku celého dvojzápasu. Ze začátku byli znovu o něco aktivnější Středočeši, k přímému ohrožení branky mladého brankáře Vlada se ale nemohli dostat.

Obdobně dopadaly i ofenzivní manévry hostů. Těm pomohl necelých dvacet minut před koncem souboj Křapky s Comanem, po němž byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí bek. Následná přesilovka Bukurešti samozřejmě pomohla. Dalekonosná rána Ovidia Popesca se zatočila ven z brány, individuální akci Comana zarazila tyč.

Nadějnou šanci měl boleslavský náhradník Ewerton, ale odražený balon z rohu pokutového území napálil těsně vedle branky rumunského týmu. Udeřilo tak na druhé straně.

Přesně v momentě, kdy asistent sudího zvedal časomíru s nastavenými třemi minutami, se hosté prosadili. Boleslavští hráči nedokázali odpravit balon pryč od vlastní šestnáctky, toho se tedy zmocnil střídající Ionut Pantiru a z úhlu vypálil levou nohou nechytatelně pod břevno.

FK Mladá Boleslav - SFC Opava.
Boleslavští nestihli snídani, postupu se vzdát nehodlají

MICHAL KONVALINA