"Pocity jsou smíšené, přece jen, odehráli jsme slušný zápas, vytvořili jsem si spoustu šancí. Villarreal vlastně vystřelil třikrát, dal nám tři góly. To je zkrátka fotbal, tak to někdy chodí. My jsme si štěstí vybrali na Laziu, nebo i v Krasnodaru, kde jsme přečkali první poločas. Teď se nám to vrátilo," řekl novinářům po zápase Frýdek.

Letenští po prohře 1:2 v úvodním duelu chtěli v odvetě manko smazat a první půli byli lepší, jenže góly dával jen soupeř a do pauzy vedl 3:0. "První gól byl zlom a dorazil nás druhý. Když prohráváte v páté minutě 0:1, o přestávce o tři góly, není to jednoduché," konstatoval Frýdek.

Hned po pauze Pražané inkasovali počtvrté, ale utkání nezabalili a snížili na 2:4. "V poločase jsme si říkali, že chceme odejít důstojně, se ctí, aby si to diváci užili. A to se nám nakonec podařilo," pochvaloval si Frýdek, jehož nadchlo, jak tým v závěru ocenili fanoušci. "Běhal mi mráz po zádech, bylo to fantastické," dodal čtyřiadvacetiletý hráč.

Kvalitní zápasy umí

Nebyl překvapen, že Sparta byla v zápase mnohem aktivnější než v úvodním duelu. "Čekali jsme jiný zápas než ve Španělsku. To se potvrdilo. Kombinovali jsme, věděli jsme, co hrát. Dařilo se nám," řekl Frýdek.

"Možná pokud bychom měli štěstí v koncovce, mohli jsme vést třeba 2:1. Mohl to být jiný zápas. Kvalitu mají, je to zkušený tým. Ale my jsme s nimi odehráli slušný zápas a dokázali si, že kvalitní zápasy hrát umíme," prohlásil Frýdek.

Během utkání absolvoval několik soubojů s útočníkem Robertem Soldadem. "Myslím, že mi dal loket. Ale popravdě ze souboje si moc nepamatuju. Ještě jeden souboj byl ve druhé půli, to byl od Soldada druhý loket. Ve Villarrealu fauloval nejen Costu, ale i na mě. Costu fauloval schválně, teď předvedl to samé," podotkl Frýdek.

Bez střídání? Síly budou

Cestu Evropskou ligou si užíval. "Byl to krásný podzim i jaro a doufám, že někdy zažiju to samé. Ale bude to těžké," podotkl.

Sparťané odehráli kvůli absencím duel s Villarrealem bez střídání, ale Frýdek věří, že je to nebude stát síly do nedělního ligového utkání na Bohemians. "Myslím, že síly budou. Sice je to těžké hrát takhle furt za sebou, ale máme tu dobré podmínky na regeneraci. Budeme se snažit, abychom v neděli vyhráli, a doufáme, že Plzeň klopýtne," dodal Frýdek.