„To je jako recitace, potřebuju trochu razantnější nástup," dirigoval mistr zvuku Karel Fisl skupinu záložníků, když zpívali svůj part. Za chvíli spokojeně kývnul a Ladislav Krejčí se pobaveně obrátil na Jiřího Skaláka: „Skali nezpíval a hned to jde."

„Záložníci se nám trápili," culil se stoper Tomáš Sivok.

Myšlenka nazpívat společnou píseň prý byla spontánní. Pokračuje mluvčí týmu Ondřej Lípa: „Byl to společný nápad poté, co jsme postoupili na Euro. Velkým hybatelem byl hlavně náš kustod a nadšený zpěvák Jirka Strnad."

V nadšené zpěváky se v úterý dopoledne proměnila celá reprezentace, jež měla naplnit slova textaře Ondřeje Martina a hudbu skladatele Maxe Brauna. Hráči nejdřív zpívali refrény a pak po skupinkách jednotlivé sloky. „Velmi dobře! Jsem spokojený, pánové," ozvalo se z režie, když bylo definitivně hotovo.

„Je příjemné slyšet chválu, ale uvidíme, jaký bude výsledek," říkal brankář Tomáš Vaclík. „Z hudebky jsem dobré známky neměl, ale tady jsem se v té skupině nějak schoval. Kdybych tu písničku zpíval sám, bylo by to o moc horší."

Zvláštní roli měl gólman Petr Čech, jenž využil svoje hobby a doprovodil sbor na bicí i s malou kapelou. „Je to docela dobrý teambuilding. Málokdy se nám povede, abychom se sešli na akci, která se netýká fotbalu nebo mediálních a sponzorských povinností. Výborný zážitek!" líčil Čech. „Ve sluchátkách písnička zněla dobře, skupina tomu dala ještě větší náboj. Doufáme, že se bude song líbit."

Ještě než oficiálně vyjde, čekají Čecha a spol. dva přáteláky: v pátek se Srbskem (20.30 v Ostravě) a příští úterý v Polsku (20.45 ve Vratislavi). Jak zakončí rok 2015?

Zdroj: Youtube