„Čeká nás rozhodující zápas skupiny. Když vyhrajeme, jdeme dál, když prohrajeme, dáme šanci Juventusu a hrozí, že vypadneme. Remíza nás udrží ve hře, byli bychom v tabulce dál před Juventusem a stačilo by nám pak vyhrát poslední zápas. Ale ideální by bylo vyhrát už teď a mít klid," svěřil se český brankář anglického obra Petr Čech na svých webových stránkách.

Jeho tým v Premier League nevyhrál už čtyři utkání v řadě. Naposledy prohrál na půdě West Bromwiche 1:2.

V Londýně tak spokojenost rozhodně nepanuje.

„Nezbývá nám než se z toho oklepat a pořádně zabrat. Ukáže se, jak je tým silný," myslí si Petr Čech.

Po euforii z minulé sezony, kdy Chelsea ovládla milionářskou soutěž, přichází doba nervozity, která může přerůst až v krizi. Pokud Chelsea prohraje s Juventusem.

„Jim se doma extrémně daří, měli úctyhodnou sérii zápasů bez porážky. Když jsme spolu hráli poprvé, byl to jen začátek skupiny, ale teď jde o všechno. Oni vědí, že musí vyhrát, takže větší tlak bude podle mě na soupeři," řekl český brankář.

Londýnského obra čeká náročný týden.

Po výjezdu do Turína se v neděli představí proti Manchesteru City.

„Je to týden, který může velkým způsobem ovlivnit celou sezonu. Pokud oba zápasy vyhrajeme, zajistíme si postup v Lize mistrů a v lize se vrátíme na bod k čelu tabulky. V opačném případě můžeme mít problémy s kvalifikací a čelo tabulky nám může utéct na dost velký rozdíl. Možná je to nejdůležitější týden v roce," dodal reprezentační gólman.