Španěl Juan Mata sice poslal Chelsea v Kodani do vedení po půlhodině, ale londýnskému týmu se dlouho nedařilo náskok pojistit. "Kdyby domácí vyrovnali na 1:1, kdo ví, jak by to vypadalo. Bylo důležité, že jsme vedení udrželi a v závěru soupeře zlomili," uvedl na svých oficiálních stránkách Čech, který likvidoval několik nebezpečných pokusů Nordsjaellandu.

Dánský mistr byl podle něj nepříjemný především v úvodním poločase. "Hráli hlavně v první půli velice dobře. Ve finále rozhodla naše větší kvalita a zkušenosti, protože jsme dokázali potrestat chyby Nordsjaellandu. Jen je škoda, že jsme nepřidali dřív druhý gól, protože takhle to bylo dlouho zbytečné drama," připomněl Čech průběh zápasu, jenž Chelsea definitivně zlomila až třemi góly v závěrečných 11 minutách.

Těšilo ho, že svěřenci trenéra Roberta Di Mattea v LM napodruhé uspěli a napravili úvodní domácí remízu 2:2 s Juventusem Turín. "Samozřejmě mě těší vysoké vítězství i čisté konto, ale tak snadné, jak napovídá konečný výsledek, to rozhodně nebylo. Myslím si, že tady jiné týmy klidně můžou ztratit body," přemítal třicetiletý gólman.

Měl i radost, že v druhém utkání skupiny E remizoval Juventus na svém hřišti 1:1 se Šachtarem Doněck, za který hraje Čechův spoluhráč z reprezentace Tomáš Hübschman. "Remíza je pro nás ideální výsledek. Nás teď v Lize mistrů čekají dva zápasy s Doněckem. Zatím jsme na tom bodově stejně a pokud to zvládneme, můžeme jim odskočit, což by bylo dobré," přál si plzeňský rodák.