Už v minulé sezoně dával Wenger Ospinovi šanci právě v Lize mistrů, ale tehdy se mu to vymstilo, jelikož Kolumbijec nepodával očekávané výkony a Arsenal horko těžko zachraňoval postup ze skupiny. I proto bylo překvapením, když znovu dostal na úvod šanci. A když ho po 42 vteřinách překonal Edinson Cavani, začaly sociální sítě zaplavovat posměšné komentáře.

Ospina pak ale právě Cavaniho několikrát skvěle vychytal i při sólových nájezdech, lapil i střelu Ángela Di Maríi. "Ukázal, co v něm je. Všem pochybovačům ukázal, že je to dobrý brankář," pochválil gólmana trenér Arséne Wenger. "Loni udělal pár chyb a všichni se po něm vozili. Já mám v týmu dva světové gólmany, a musí proto oba chytat, jinak by nemělo smysl si je oba nechávat," dodal francouzský kouč.

Ospina si řekl o další šanci

"Byl to dobrý zápas k tomu, abych se mohl ukázat. Snažím se být neustále připravený a využít každou šanci, kterou na hřišti dostanu," řekl osmadvacetiletý Kolumbijec.

Pokud se nestane nic nečekaného, Ospina by měl chytat i v příštím duelu Ligy mistrů s Basilejí. Nedošlo by tak na souboj českých gólmanů, ve švýcarském týmu totiž působí Tomáš Vaclík. "Svým výkonem si řekl o to, aby zůstal v sestavě pro další zápas Ligy mistrů," řekl Wenger.

Také čtěte: Barcelona zostudila sedmi góly Celtic, Čech viděl remízu Arsenalu z lavičky