Kvůli klubovým povinnostem scházeli brankář Tomáš Vaclík a stoper Marek Suchý z Basileje, obránci Daniel Pudil z anglického druholigového Sheffieldu Wednesday, Michal Kadlec z Fenerbahce Istanbul a záložník Vladimír Darida z Herthy Berlín. Maturita pak čekala mladého útočníka Patrika Schicka, který strávil sezonu na hostování v Bohemians 1905.

Naopak nechyběl uzdravený kapitán Tomáš Rosický, který sice odehrál za první tým Arsenalu v této sezoně jen 19 minut, ale na konci jara nastoupil ve čtyřech zápasech za juniorku londýnského klubu.

"Uvidí se, v jaké formě se tady budu prezentovat. Dva měsíce jsem v tréninku, to je v pořádku, ale vyloženě vytíženost mi chybí. Potřebuju něco odehrát, abych to sám poznal. Zápasy za juniorku samozřejmě nejsou měřítko, to sám moc dobře vím," řekl novinářům Rosický.

Většina reprezentace už v minulém týdnu od středy do pátku absolvovala v Praze neoficiální tréninkový kemp. Po něm trenér Pavel Vrba vyřadil z širšího výběru 28 hráčů trojici Ondřej Zahustel, Matěj Vydra a Jan Kovařík. Další dvě jména ještě musí vyškrtnout a konečnou nominaci 23 fotbalistů pro Euro nahlásit do 31. května na UEFA.

Ve středu tým odcestuje na soustředění do Rakouska, kde odehraje dva přípravné duely, 27. května s Maltou a 1. června s Ruskem. Hned poté se mužstvo vrátí domů a 5. června sehraje generálku před Eurem s Jižní Koreou. Na šampionát odletí tým 8. června a ve skupině se postupně utká s obhájcem titulu Španělskem, Chorvatskem a Tureckem.