Běžela čtvrtá nastavená minuta, když z levé strany přišla přihrávka, Brazilec Richard se dostal ke střele, kterou ještě obránce Donkor tečoval mimo dosah brankáře Carriza. Celý stadion propukl v jásot a slavil postup, když v tom sudí Zelinka signalizoval, že branka neplatí. Pětice českých sudí měla za to, že jiný hráč Karabachu stál v ofsajdu a ovlivnil tím hru.

"Co k tomu říct? Pak že v Ázerbájdžánu máme špatné rozhodčí," prohlásil šéf ázerbájdžánské ligy Ramin Musajev. "Podávat protest nemá cenu. V našich srdcích je ale Karabach vítězem," dodal.

Na Zelinkovo rozhodnutí si stěžoval i legendární chorvatský fotbalista Robert Prosinečki, který Karabach trénuje. "Byl to nejdůležitější zápas v klubové historii. Poprvé jsme mohli postoupit do jarní fáze, dali jsme regulérní gól, ale sudí ho neuznal. Asi si umíte představit, jak obrovské zklamání tím způsobil," řekl Prosinečki na tiskové konferenci. "To rozhodnutí zanechalo nesmazatelnou stopu v srdcích fanoušků," dodal.

Incidentu si všímá i zahraniční tisk. Podle španělského deníku Marca nedošlo k žádnému porušení pravidel, které by ospravedlnilo Zelinkovo rozhodnutí. "Hanebná chyba rozhodčího," napsal turecký server NTV Spor.