"Věříme v zásady sportu, respektujeme bolest. Teď není správný čas chtít po hráčích, aby nastoupili k utkání," řekl předseda Atlética Daniel Nepomuceno. Prezident tamního svazu Marco Polo Del Nero chtěl zápas pojmout jako rozlučku s oběťmi, za což si na sociálních sítích vysloužil tvrdou kritiku.

Devatenáct hráčů Chapecoense zahynulo při pondělní nehodě letadla na cestě do Kolumbie na finále Jihoamerického poháru. Krátce před přistáním na letišti v Medellínu stroj ze zatím nezjištěných příčin havaroval, spekuluje se o nedostatku paliva.

Nehodu přežili jen tři hráči, kteří jsou ve vážném stavu v nemocnici. Další tři fotbalisté prvního týmu chyběli z různých důvodů na palubě.

Představitelé Chapecoense věří, že se jim podaří fotbalový klub zachránit. Viceprezident Ivan Tozzo je odhodlaný mužstvo znovu vybudovat a příští rok s ním hrát opět první ligu. Některé brazilské kluby už nabídly zapůjčení hráčů na hostování. Zároveň ve společném prohlášení vyzvaly domácí federaci, aby klubu udělila na tři roky výjimku chránící ho od sestupu.