Útočník Jan Chramosta v letošním říjnu oslaví dvaadvacáté narozeniny, ofenzivnímu záložníkovi Ondřeji Zahustelovi bylo v letošním červnu jednadvacet let. Oba fotbalově vyrostli v FK Mladá Boleslav a v modrobílém dresu odehráli všechna svá dosavadní prvoligová utkání. Jan Chramosta v 88 zápasech nastřílel 28 gólů, Ondřej Zahustel ve 23 zápasech dal 6 gólů.

V aktuálním soutěžním ročníku 2012–13 nezaznamenali žádný start, neboť oba se zotavují z operací křížových vazů v kolenech a tato těžká zranění zbrzdila jejich reprezentační kariéry.

Nové profesionální smlouvy jsou mimojiné projevem víry šéfů mladoboleslavského klubu, že rekonvalescence mladých fotbalistů proběhne zdárně a oba se v plné síle vrátí na fotbalový trávník v co nejkratším možném čase. „Ceníme si prodloužení smluv s těmito hráči. I přes jejich současný zdravotní stav jsou oba stavebními kameny FK Mladá Boleslav," uvedl sportovní ředitel a současně i trenér mužstva Ladislav Minář.

„Oba hráče potkala zranění na začátku slibně se vyvíjecích se kariér, ale podobná zpráva jim dodá určitě morální sílu a důvěru v jejich schopnosti, které tímto krokem klub dal najevo. Jsem přesvědčen, že v obou případech to bude zpětně vyhodnoceno jako rozumný společný krok," komentoval prodloužení kontraktů jejich hráčský agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Oba hráči jsou z důvěry klubu nadšení

Spokojeni jsou také oba mladí fotbalisté. „Postupu klubu si vážím a věřím, že mu jeho důvěru ještě bohatě vrátím. Je to povzbuzení do léčby a následné rehabilitace," prohlásil Jan Chramosta, který zranění utrpěl v červenci a s největší pravděpodobností ho připravilo o jistou nominaci do české dospělé reprezentace.

Ondřej Zahustel se těší, že klubu vrátí důvěru co nejdříve, to znamená v jarní sezóně příštího roku. „Jsem čtyři měsíce po operaci a tahle zpráva je pro mě silným impulsem do zimní přípravy, v níž se budu chtít vrátit v plné síle na hřiště," řekl boleslavský záložník, který se zranil v letošním dubnu.

Prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek je známý slabostí pro odchovance s bojovným srdcem, což dal najevo i ve svém prohlášení po podpisu smluv s Chramostou a Zahustelem: „Jsem velice potěšen z prodloužení smluv s těmito talentovanými a charakterními hráči, kteří mají kladný vztah ke klubu, kde fotbalově vyrostli. Oba patří do reprezentační jednadvacítky s přirozenými a oprávněnými ambicemi dostat se do seniorské reprezentace. Osobně jsem rád, že prodlužujeme smlouvy s hráči, kteří jsou odchovanci FK Mladá Boleslav a zapadají do naší klubové filozofie, jejíž prioritou je výchova vlastních fotbalistů."