"V mládeži jsem dal hattrick hodněkrát, ale v dospělých je to asi můj první. Jsem rád, když se trefím, to je jasné. Ale prostě někdy nehraju a nejsem s tím určitě spokojený, protože každý hráč chce hrát," řekl novinářům Mešanovič.

Bosenský útočník je s pěti brankami nejlepším slávistickým střelcem v lize, přestože v základní sestavě hrál v této sezoně nejvyšší soutěže jen jednou. "Určitě to pro mě není příjemné, nejsem na to zvyklý, ale takový je život. Já makám a snažím se trenérovi pořád ukázat, že na to mám, a když to bude stačit, budu spokojený," doplnil Mešanovič.

Proti Litoměřicku stihl hattrick během deseti minut. "Myslím, že jsem dostal krásné balony. První gól centr z pravé strany, druhý byl trochu se štěstím a ten třetí centr, naběhl jsem si a trefil jsem to," konstatoval Mešanovič.

Šilhavý to vidí jinak

Proti Litoměřicku nastoupili jen dva hráči ze základní sestavy z posledního ligového duelu se Slováckem. "Já tvrdil i předtím, že je tu hodně kvalitní kádr, každý hráč má na to, aby kdekoliv v Česku hrál. Teď je to ve Slavii takhle a každý se snaží ukázat trenérovi, že na to má," uvedl šestadvacetiletý Mešanovič.

Jeho výkon pochválil i trenér Jaroslav Šilhavý. "Že umí dávat góly, to víme. My nemáme žádné náhradníky, jsou to hráči, kteří jsou prostě připraveni do zápasu a sedí na lavičce. Určitě to není náhradník, byť třeba nenastupuje od začátku. Ale co není, může být," prohlásil Šilhavý.

Slavia v devíti soutěžních zápasech pod novým koučem neprohrála a posledních osm vyhrála. "Když přišel trenér, začalo se nám dařit. Tým je teď uvolněnější a doufám, že to natáhneme do nejdéle. Snažíme se být pořád koncentrovaní a nechceme klopýtnout," uvedl Mešanovič.

ČTĚTE TAKÉ: Pohárová senzace: Druholigová Opava vyřadila Plzeň. Končí i Sparta