Červenobílí přitom vstoupili do utkání aktivně a se soupeřem stejně jako na domácí půdě, kde nakonec zvítězili 1:0, drželi krok. Adam Toula dokonce mohl poslat Slavii do vedení, jenže svůj únik neproměnil.

A tak se ve 26. minutě poprvé ujal slova supertalent Youssoufa Moukoko. Stále teprve patnáctiletý útočník napálil skákající míč z dobrých pětadvaceti metrů a ten i díky drobné teči jednoho z bránících hráčů skončil za bezmocným Markovičem.

O pár minut později se vycházející hvězda Dortmundu trefila podruhé, když ji za obranou našel Gio Reyna. Právě americký záložník pak završil třetí brankou slávistických třináct minut hrůzy. „Poločasu dal ráz první gól, který byl hodně smolný. Vzápětí soupeř odskočil na 3:0, což už bylo těžké dohánět,“ litoval trenér Martin Hyský.

Fotbalista pražské Slavie Milan Škoda v souboji s Manuelem Akanji z Borussie Dortmund
Slávisté v Dortmundu na body nedosáhli. S Ligou mistrů se rozloučili prohrou 2:1

Dvojice Reyna, Moukoko pak definitivně pohřbila jakékoli šance sešívaných. Dva rychlé a přesné protiútoky znamenaly, že hosté prohrávali v 64. minutě už 0:5.

Čtvrt hodiny před koncem pak přece jen Toula vystřelil Slavii čestný zásah, na více už se ale jeho tým nezmohl. V souboji o vše tak padl vysoko 1:5.

„Je to hodně krutý výsledek. Slušelo by mu, kdybychom dali nějaké góly, protože šance jsme měli. Rozhodla však efektivita, která nebyla taková jako v minulých zápasech,“ hodnotil kouč Hyský, který byl i přes závěrečný nezdar s celkovým vystoupením svého celku v základní skupině spokojený.

A mladíky pochválil i nejvyšší boss Slavie. „Uhrát ve skupině s giganty, jako jsou Barcelona, Dortmund a Inter, třetí místo s devíti body v prvním roce našeho působení v mládežnické Lize mistrů, je paráda. Skvělá reprezentace klubu,“ napsal na Twitter Jaroslav Tvrdík.

Útočník Slavie Peter Olayinka (uprostřed) v souboji s Diegem Godínem (vlevo) a Matíasem Vecinem z Interu Milán - Utkání 5. kola skupinové fáze Ligy mistrů, SK Slavia Praha vs. Inter Milán
Ani postup, ani Evropská liga. Slavii pomohl VAR, přesto Interu podlehla a končí