„Měl jsem dobrou kariéru a samozřejmě na to budu vzpomínat rád. Zrovna mi to proběhlo hlavou, jak to všechno začalo a jak to rychle skončilo," řekl novinářům Kováč, který se s fotbalem rozloučil domácí výhrou 5:0 v posledním ligovém kole nad Jihlavou.

„Chtěl jsem to mít už za sebou. Jsem rád, že jsem vyhráli a jsem rád, že Lafi dal pět gólů a stal se nejlepším střelcem. Bylo to od něj fantastické překvapení," uvedl Kováč, který poprvé do Sparty přišel v roce 2003 z Olomouce a před dvěma lety se na Letnou vrátil po působení v Liberci.

„Myslím, že mám na co být hrdý," prohlásil Kováč. „Nejradši budu vzpomínat na první zápas za Olomouc, přestup do Sparty, kde jsme hráli Ligu mistrů a doufám, že v ne moc dalekém horizontu ji sem zase vrátíme. Ale nechci to zakřiknout," poznamenal.

„Pak to jsou samozřejmě zahraniční angažmá. Nejvíc asi na Rusko, zážitek byla i Anglie a nejméně povedené naopak Švýcarsko. A samozřejmě rok a půl v Liberci," prohlásil Kováč.

A největší úspěchy? "Zápasy Ligy mistrů se Spartou, Moskvou a Basilejí. Titul mistrů Evropy s jednadvacítkou a pak taky utkání na mistrovství světa 2006 s Itálií. To byl můj největší zápas," uvedl Kováč, který ve Spartě zůstane i nadále a dostane funkci u prvního týmu.