Reus se poprvé prosadil ve 32. minutě, druhou branku přidal krátce po přestávce a hattrick i rekordní výsledek zpečetil tečovanou střelou ve druhé minutě nastavení. "Takhle si představuji dokonalý návrat po dlouhé pauze. Cítím se skvěle a je super, že jsem mohl hrát od začátku," uvedl Reus.

"Ale nebylo to snadné, přeci jen jsem byl mimo dost dlouho," řekl sedmadvacetiletý fotbalista, který kvůli potížím s třísly nehrál od května a přišel tak o mistrovství Evropy. "Nechám si míč podepsat od všech spoluhráčů a vystavím ho na poličce," uvedl bývalý hráč Mönchengladbachu.

Radost z Reusova povedeného návratu měl i trenér Thomas Tuchel. "Bylo to skvělé! Nikdy jsem takový zápas nezažil, takže vůbec nevím, jak ho zhodnotit. Sice jsme jasně vyhráli, ale nevím, co k tomu říct," prohlásil. "Je mi však líto Romana Weidenfellera (brankář Dortmundu), protože jsme udělali jsme několik katastrofálních chyb. Musím na ně tým upozornit."

Čtyři góly něco znamenají

Legia sice utrpěla v Lize mistrů další debakl a v tabulce je s jedním bodem a hrozivým skóre 8:24 poslední, hráči polského celku však hlavy nevěšeli. "Dortmund je jeden z nejlepších týmů na světě, takže dát mu čtyři góly něco znamená," uvedl autor dvou branek útočník Aleksandar Prijovic.

Varšavský tým, který do Dortmundu přijel bez českého obránce Adama Hlouška, v posledním utkání skupiny nastoupí proti Sportingu Lisabon a pokud zvítězí, posune se na třetí místo a zajistí si účast v Evropské lize. "Dobré je, že to máme ve svých rukách. A myslím, že máme na to, abychom Sporting porazili," prohlásil Prijovic.

TAKÉ ČTĚTE: Real slaví postup v LM, dál jde i Juventus. V Dortmundu padlo 12 gólů